Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ VS ΗΡΑΚΛΗΣ

Τα αποτελέσματα στα 9 παιχνίδι Εργοτέλη – Ηρακλή σε Α’ Εθνική και Σούπερ Λίγκα

18/09/2004: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1
23/01/2005: ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0
21/10/2006: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 2-1
18/02/2007: ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1
02/09/2007: ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1
13/01/2008: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0
18/10/2008: ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-0
08/02/2009: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1
28/11/2009: ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΉΣ 0-2

«Πάθος, ψυχή και καρδιά»

Πριν από τόσο κρίσιμα παιχνίδια, όπως το αυριανό που έχει να δώσει ο Εργοτέλης υποδεχόμενος τον Ηρακλή, οι τακτικές περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όποιος μπορεί, όποιος έχει τα… αυγά, όπως παθιάζεται με την ομάδα του, αυτό θα πάρει τη νίκη. Στην ομιλία του προς τους παίκτες και ενώ έδειχνε βίντεο, ο Νίκος Καραγεωργίου ζήτησε από όλους: «Πρέπει να παίξουμε με πολύ πάθος! Με ψυχή και με καρδιά. Μόνο έτσι θα πάρουμε τη νίκη που τόσο χρειαζόμαστε. Να μη χάσουμε ούτε μια μονομαχία».
Είχε προηγηθεί η απαίτηση του προέδρου Απόστολου Παπουτσάκη: «Θέλω νίκες μέχρι το τέλος. Δείξτε τι αξίζετε. Όποιος δεν μπορεί ας το πει τώρα. Εκείνοι που θα παίξουν θα τα δώσουν όλα. Όποιος δεν το κάνε, να μην μπει στα αποδυτήρια μετά τη λήξη. Να φύγει κατ’ ευθείαν».
Το ζήτημα είναι να έλαβαν το μήνυα οι παίκτες, καθώς σε περίπτωση που δεν νικήσουν αύριο τον Ηρακλή, ο εφιάλτης του υποβιβασμού θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο.

Όλοι οι ετοιμοπόλεμοι στην αποστολή


Και τους 22 παίκτες που μπορεί να υπολογίζει συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Νίκος Καραγεωργίου. Ηδη οι παίκτες αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο και αύριο πριν από το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Εκτός έμεινε ο Πόζα, που ο ίδιος το έχει ζητήσει εδώ και καιρό, ο Σεληνιωτάκης, που δεν υπολογίζεται, ο Καβουσάκης, που αγωνίστηκε σήμερα με τον ομάδα Κ21 (νίκησαν 4-3 τον Ηρακλή) οι τραυματίες Τσεσνάουσκις, Βίσιο και ο Σαρρής.
Αποστολή: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Χρυσοφάκης, Ορφανός, Μπερτόσα, Τζούνιορ, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Κοιλιάρας, Φραγκουλάκης, Ρουμπάκης, Καρέλης, Μπέτο, Μπαλάφας, Γελαδάρης, Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Λεάλ και Σιάκκας.

Με απουσίες ο Ηρακλής

Χωρίς τους Επστάιν, Ριμόλντι, Μάρτος, Μάρκες, Βουτσιά και Παπαστεριανό ταξιδεύει για το Ηράκλειο ο Ηρακλής.

Πάντως, κανένας από τους παραπάνω δεν προοριζόταν για βασικός.
Η αποστολή που επέλεξε ο Μπουμπένκο: Φερνάντεζ, Μπαντής, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Ιωαννίδης, Κατσικάς, Σαρακατσάνος, Λέκι, Καρλίνιος, Γκαρσία, Μάρα, Κομπαγιάσι, Μιλάνο, Ηλιάδης, Κονέ, Γιάντσης και Γιάκομπ.

Ετσι το σκέφτεται...

Με το διπλανό σχήμα σκέφτεται να παρατάξει τον Εργοτέλη αύριο ο Νίκος Καραγεωργίου απέναντι στον Ηρακλή. Ουσιαστικά, Λεάλ, Βερπακόφσκις και Ρομάνο διεκδικούν δύο θέσεις δεξιά και αριστερά του Μπούντιμιρ, ο οποίος θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Σαν σήμερα το 1986…

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια (19/03/1986) Ο Εργοτέλης είχε φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, μπροστά σε 7.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο του ΟΦΗ (καθότι χωμάτινο τότε το Μαρτινέγκο). Το παιχνίδι έληξε με δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-3, παρότι τις δύο ομάδες χώριζαν δύο κατηγορίες. Στον επαναληπτικό η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού έγινε αισθητή και παρότι το πρώτο μέρος τελείωσε με 2-0, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 7-1.

Πριν από το «τριφύλλι», ο Εργοτέλης είχε αποκλείσει κατά σειρά τη Νίκη Βόλου, τον Πανσερραϊκό και τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στο πρωτάθλημα του Νοτίου ομίλου της Γ’ Εθνικής είχε τερματίσει έκτος με 39 βαθμούς μεταξύ 20 ομάδων.
Εκείνη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα, έχοντας στη σύνθεσή του παίκτες όπως ο Σαραβάκος, ο Αντωνίου, ο Ρότσα, ο Σαργκάνης, Καρούλιας, Ζάτες, Λιβαθηνός κ.ά. Μάλιστα, σε ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός είχε κόψει 74.473 εισιτήρια, αριθμός ρεκός για τα ελληνικά δεδομένα (και δεν θα σπάσει αφού η χωρητθικότητα του ΟΑΚΑ έχει πέσει κατά 10.000 και πλέον).
Αυτόν τον Παναθηναϊκό, λοιπόν, ο Εργοτέλης είχε καταφέρει να κοντράρει στα ίσα για ενάμιση παιχνίδι ή τρία ημίχρονα αν προτιμάτε.
Αυτά, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…


Τα στοιχεία από «ΤΑ ΝΕΑ» της 20ής Μαρτίου 1986.

Αρχισαν τα όργανα…

Χωρίς ακόμα να έχει εξασφαλιστεί η παραμονή, τα τηλέφωνα μελών της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου του Εργοτέλη έχουν αρχίσει να χτυπάνε σε μεταγραφικούς ρυθμούς.

Ηδη αρκετοί είναι οι παίκτες που έχουν προταθεί, έστω και ανεπίσημα, ωστόσο ο Απόστολος Παπουτσάκης δεν συζητάει το παραμικρό αν δεν εξασφαλίσει η ομάδα την παρουσία της και τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.
Αλλωστε, προέχουν οι συζητήσεις με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Και όλοι θα κριθούν στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος.
«Τα ψέματα τελείωσαν», όπως τους είπε και ο πρόεδρος.

Θα παίξει ο Βέρπα

Την ετοιμότητα του Μάρις Βερπακόφσκις παραδέχθηκε σήμερα ο Νίκος Καραγεωργίου, όπως και του Δημήτρη Κοιλιάρα. Οι δυο τους ξεπέρασαν τους τραυματισμούς και πιθανότατα θα πάρουν θέση στο βασικό σχήμα. Ο Λετονός στην επίθεση και ο Κοιλιάρας στη θέση του Τσεσνάουσκις, ο οποίος ετοιμάζεται για το παιχνίδι της Καβάλας.

Κατά τα άλλα, ο Καβαλιώτης τεχνικός επεσήμανε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα, κάτι φυσιολογικό έπειτα από τις παραπάνω επιστροφές, αλλά και εκείνες των Ρομάνο και Τζούνιορ, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους.

Αγνοια κινδύνου;

«Δεν είναι τελικός το παιχνίδι με τον Ηρακλή» είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Καραγεωργίου. Μήπως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της κρισιμότητας του αγώνα; Μάλλον ο κόσμος πρέπει να δείξει το δρόμο…

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ο Γιαννόπουλος στο Παγκρήτιο


Διαιτητική τριάδα από την Αθήνμα θα διευθύνει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή στο Παγκρήτιο. Οπως ανακοίνωσε σήμερα η ΚΕΔ/ΕΠΟ, την τριάδα αποτελούν οι Γιαννόπουλος, Ακρίβος και Γεωργαράκος με τέταρτο τον Τσινιάρη και παρατηρητή διαιτησίας τον Μηντιούρη.
Ο Γιαννόπουλος δεν έχει διυθεύνει φέτος κανένα παιχνίδι του Εργοτέλη ή του Ηρακλή, από τα επτά που έχει κληθεί φέτος για τη Σούπερ Λίγκα.
Ο Γιαννόπουλος στα παιχνίδι του Εργοτέλη: 15/03/2009 Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 0-1, 09/10/2005 Εργοτέλης - ΟΛυμπιακός Βόλου 2-0,

Το παλεύει ο Γιαννάκης

Επτά συμμετοχές, εκ των οποίων οι τέσσερις τελευταίες 90λεπτες μετράει το τελευταίο δίμηνο ο Γιάννης Κοιλιάρας με τη φανέλα του ΑΟ Τρίκαλα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, γενημένος τον Ιούνιο του 1988 αγωνίζεται δανεικός στην ομάδα της Γ' Εθνικής. Με δεδομένο ότι τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια είχε μόλις τρεις επίσημες συμμετοχές, θεωρείται ότι θα επιστρέψει το καλοκαίρι στον Εργτέλη έτοιμος να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Κοντά στη νεολαία

Το 10ο γυμνάσιο και το 7ο λύκειο Ηρακλείου επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη συνοδευόμενοι από στελέχη της ΠAE και μοίρασαν δώρα και αυτόγραφα στους μαθητές. Ακόμα μια κίνηση με κοινωνικές προεκτάσεις από τον Εργοτέλη, που οφείλει να τις αυξήσει ακόμα περισσότερο, όσο και αν παίζει μπάλα μόνος του σε αυτό το επίπεδο.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μέσα ο Βέρπα

Το διάστρεμμα που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί απέναντι σε Ατρόμητο και Λάρισα, πιθανότατα δεν θα του στερήσει τη συμμετοχή στο ματς της χρονιάς με τον Ηρακλή στο Παγκρήτιο την Κυριακή. Ο Μάρις Βερπακόφσκις ακολούθησε σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του κανονικού προγράμματος και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Καραγεωργίου. Το αν θα βρεθεί στο βασικό σχήμα ή θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή θα φανεί στις επόμενες δύο προπονήσεις.

Ο Λετονός, πάντως, δείχνει τρομερή διάθεση να παίξει και κάνει ακόμα και έξτρα πρόγραμμα.
Αντίθετα, ο Τσεσνάσουσκις, αν και αισθάνεται καλύτερα, ετοιμάζεται για Καβάλα.
Τιμωρημένοι, πάντως, δεν υπάρχουν για το παιχνίδι αυτό.

Το έπιασε το νόημα

Ακόμα ένα κάλεσμα του προέδρου Απόστολου Παπουτσάκη προς τον κόσμο, αλλά αυτή τη φορά με μια σημαντικό διαφορά: Απευθύνθηκε πρώτα στους οπαδούς του Εργοτέλη και στη συνέχεια στους φιλάθλους της Κρήτης.

Η δήλωση: «Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να απευθυνθώ στους οπαδούς του Εργοτέλη και στους φιλάθλους όλης της Κρήτης, με αφορμή το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή στο Παγκρήτιο στάδιο. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και βαθμολογικής απώλειας.
Μόνο η νίκη θα μπορέσει να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση και θα μας κάνει να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι της χρονιάς, που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε! Μας περιμένει μια μάχη, από την οποία θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι. Σας καλώ όλους να δημιουργήσουμε καυτή ατμόσφαιρα στο Παγκρήτιο στάδιο και να ωθήσουμε την ομάδα μας στη νίκη. Το έχουμε, άλλωστε, ξανακάνει και μπορούμε να το επαναλάβουμε. Είμαι βέβαιος για αυτό, όπως και για το ότι θα πανηγυρίζουμε όλοι μαζί με το σφύριγμα της λήξης.
Κλείνοντας, θα ήθελα να υποσχεθώ ότι θα κάνω τα πάντα, προκειμένου να μη βρεθούμε ποτέ ξανά στο μέλλον σε αυτή τη θέση. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την υπόσχεση πραγματικότητα».

Η επιστροφή...

Ίσως η ασυνέπεια να είναι το χειρότερο μειονέκτημα ενός blog που καλείται να μεταφέρει τα νέα για ένα συγκεκριμένο θέμα (τον Εργοτέλη στη δική μας περίπτωση).

Εδώ και δύο μήνες δεν υπήρξε καμία ανάρτηση. Ο λόγος ήταν ότι δέχθηκα κάποια e-mail που με «συμβούλευαν» να πάψω να ασχολούμαι για να μην έχω προβλήματα… Άλλοι ζητούσαν επιτακτικά να μάθουν ποιος είμαι. Έτσι, είπα και εγώ να σταματήσω.
ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟ! Τι σημασία έχει ποιος είμαι; Ταξιδεύω συνεχώς λόγω δουλειάς και δεν μπορώ να βρίσκομαι σε κάθε παιχνίδι στο Παγκρήτιο, αλλά είμαι σε πολλά εκτός έδρας.
Εκείνοι που με κοίταζαν στη 19 στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιος είμαι, τώρα κατάλαβαν.
Επιστρέφω, λοιπόν, για να μείνω. Αν και πλέον είμαι μόνος μου, θα μείνω…