Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στο all star game ο Φραγκουλάκης!

Στο all star game της Σούπερ Λϊγκας που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη στις 19.00 στο γήπεδο του Ελληνικού θα αγωνιστεί ο Μιχάλης Φραγκουλάκης. Ο 27χρονος μέσος του Εργοτέλη επιλέχθηκε από τον Νίκο Καραγερωεγίου (προπονητή των Ελλήνων επίλεκτων μαζί με τον Νιόπλια) και θα δώσει το παρών στο παιχνίδι – γιορτή. Αναμφίβολα μια ηθική δικαίωση για έναν από τους πλέον παθιασμένους παίκτες του Εργοτέλη. Από τους λίγους στο ποδόσφαιρο που αγωνίζονται ακόμα για τη φανέλα. Παρότι πέρασε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του, με την απώλεια της μητέρας του, ο Φραγκουλάκης δεν στέρησε από την ομάδα τον εαυτό του.

Για πάντα στον Εργοτέλη!

«Ο Εργοτέλης είναι πολύ καλή ομάδα και εγώ θέλω να μείνω. Όμως πρώτα θα εξασφαλίσουμε την παραμονή μας και μετά θα συζητήσουμε για το συμβόλαιο μου. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον πρόεδρο αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ώστε να οριστικοποιηθεί η παραμονή μας στην Σούπερ Λίγκα και μετά θα μιλήσουμε για εμένα»

Αυτή η σημερινή δήλωση του Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις στον "athletic" δείχνει δύο πράγματα: Το πόσο συνειδητοποιημένος επαγγελματίας είναι καθώς θεωρεί ότι ακόμα η ομάδα δεν έχει εξασφαλιστεί και βέβαια το πόσο θέλει να μείνει στον Εργοτέλη. Και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για τον Εργοτέλη, όταν καταφέρνει να κερδίσει παίκτες τέτοιου βεληνεκούς.
Εφόσον στις 11 Απριλίου ο Εργοτέλης νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, τότε την επομένη ο Λιθουανός θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Εργοτέλη για δύο ή τρία χρόνια. Τόσο εκείνος, όσο και η γυναίκα του είναι πολύ ευχαριστημένοι από τους δέκα μήνες που βρίσκονται στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο θέλουν να μείνουν για πολλά χρόνια ακόμα, καθώς θεωρούν ότι είναι το κατάλληλο μέρος για να μεγαλώσουν τον δίχρονο γιο τους και να αυξήσουν την οικογένειά τους.

Ποια άδεια;

Ρεπό τη Μ. Παρασκευή και την Κυριακή του Πάσχα και προπόνηση το Μ. Σάββατο περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη. Η παραμονή δεν έχει εξασφαλιστεί, με αποτέλεσμα οι παίκτες να χάσουν την ευκαιρία να καθίσουν τουλάχιστον ένα τριήμερο.

Οι πρωινές προπονήσεις που θα γίνονται μέχρι και Μ. Πέμπτη είναι σε χαλαρούς ρυθμούς. Από Δευτέρα του Πάσχα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, από όπου θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Σασιασβίλι και Μπαλάφας. Ο Κορδονούρης, που επίσης συμπλήρωσε κάρτες, θα εκτίσει στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σκόρπιες σκέψεις…

  • Ο Μάριο Μπούντιμιρ είναι θωρηκτό, αλλά δεν έχει τη σταθερή απόδοση, πάνω στην οποία θα μπορούσε να χτιστεί ο Εργοτέλης. Χθες δικαίωσε τον Καραγεωργίου για την εμμονή του με ένα παλικαρίσιο γκολ. Ήταν και τυχερός ο Κροάτης, αφού ένα λάθος κοντρόλ του εξελίχθηκε σε ασίστ στον Τσεσνάουσκις για να έρθει το πρώτο γκολ.
  • Ο Μπέτο με τα τέσσερα κλεψίματα και ο Τζούνιορ με τα πέντε θυμήθηκαν τον καλό τους εαυτό και συνέθεσαν και πάλι ένα εξαιρετικό δίδυμο στα χαφ.
  • Η ποιότητα του Βερπακόφσκις μπορεί να φανεί ακόμα και όταν παίζει λιγότερο και από είκοσι λεπτά.
  • Η απουσία του Τσεσνάουσκις στα παιχνίδια με Ατρόμητο, Λάρισα και Ηρακλή ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ανανέωση τώρα πρόεδρε!
  • Αν όλοι οι παίκτες αγωνίζονταν με το πάθος του Φραγκουλάκη και ζούσαν την ομάδα όπως εκείνος, ο Εργοτέλης θα βρισκόταν τώρα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Του αξίζει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
  • Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Νίκη με ΠΑΣ για να είμαστε όλοι ήσυχοι.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Το ergotelis-news ήταν στην Καβάλα

  • Το άγχος και η πίεση ήταν έκδηλα στην αποστολή του Εργοτέλη από τη στιγμή που έφτασε στο «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας.
  • Μαζί με τον πρόεδρο Απόστολο Παπουτσάκη στο γήπεδο έφτασε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.
  • Και πάλι στον πάγκο ο βερπακόφσκις, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος.
  • Ορκο νίκης από τους παίκτες της Καβάλας στο κέντρο του γηπέδου πριν από την έναρξη.
  • Στα δημοσιογραφικά φιλοξενήθηκαν Παπουτσάκης και Κουράκης.
  • Σύνθημα έκαναν το όνομα του Νίκου Καραγεωργίου οι οπαδοί της Καβάλας. Συμπατριώτες, βλέπετε.
  • Ολη η ένταση των τελευταίων ημερών στο πρόσωπο του Μιχάλη Φραγκουλάκη, ο οποίος κάνει το 3-1 και… τρελαίνεται!
  • Πριμ 30.000 ευρώ θα μοιραστούν οι παίκτες για τη νίκη τους.
  • Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται στο Ηράκλειο η αποστολή του Εργοτέλη.

Κατάθεση ψυχής

Με περίσσιο πάθος και ψυχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οι παίκτες του Εργοτέλη υπέταξαν την Καβάλα στην έδρα της και έφτασαν στη νίκη με 3-1. Από μόνη της αυτή η νίκη δεν δίνει την παραμονή, αλλά δίνει το περιθώριο σε όλους να αισιοδοξούν ότι αυτή η ομάδα με το εκπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν, ξύπνησε και δεν θα γκρεμίσει τα πάντα στα παιχνίδια με ΠΑΣ και ΠΑΟΚ που ακολουθούν.

Ο Τσεσνάουσκις στην επιστροφή από τον τραυματισμό του άνοιξε το σκορ 23’, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 31’ με εκτέλεση πέναλτι του Μουρ, από χαζή ενέργεια (χέρι) του Σασιασβίλι.
Το δοκάρι έσωσε τον Εργοτέλη σε σουτ του Ντιέ στο 42΄.
Στην επανάληψη ο Εργοτέλης πήρε τα ηνία και πίεσε φτάνοντας στο 1-2 με τον Μπούντιμιρ στο 61’ και σφράγισε τη νίκη με τον Φραγκουλάκη στο 82’.