Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Στο μικροσκόπιο

Ένα γύρο έπειτα από την τελευταία του εμφάνιση, ο Ζολτ Πόζα ήταν πολύ καλός, σταθερός και με καίριες επεμβάσεις (18 στο σύνολο).

Γελαδάρης: Επέστρεψε στο βασικό σχήμα αντί του Μπερτόσα. Εβγαλε δύο εύστοχές σέντρες, τρία εύστοχα γεμίσματα, είχε ένα κλέψιμο και δύο λάθη.
Χίμπλινγκερ: Βράχος στην άμυνα, δεν έκανε κανένα λάθος, είχε έξι γεμίσματα που βρήκαν συμπαίκτη και «καθάρισε» τρεις φάσεις.
Τζούνιορ: Επιχείρησε τρία σουτ και μια κεφαλιά, στην οποία αστόχησε σε κενό τέρμα. Τέσσερα λάθη και ένα κλέψιμο στο… λογαριασμό του. Χωρίς τον Μπέτο δίπλα του χάνει πολλή από τη δύναμή του.
Ρουμπάκης: Οχτώ λάθη στην επιστροφή του από τιμωρία. Εκανε δύο κλεψίματα και μία εύστοχη σέντρα. Αν και δεν ήταν όπως τον έχουμε συνηθίσει φέτος, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τον Κορδονούρη.
Σασιασβίλι: Πήγε καλά το μαρκάρισμα του Μπάλαμπαν, έκανε μόλις ένα λάθος και «καθάρισε» τρεις φάσεις. Σταθερός ο Γεωργιανός στόπερ.
Ορφανός: Για μία ακόμη φορά δεν είχε συγκεκριμένο ρόλο. Τουλάχιστον σήμερα δεν ήταν αρνητικός. Είχε πέντε λάθη, δύο κλεψίματα και δύο κοψίματα.
Φραγκουλάκης: Εμπιστεύτηκε τα πόδια του, έκανε τέσσερα άστοχα σουτ, υπέπεσε σε πέντε λάθη και έκανε ένα κλέψιμο. Κινητικός, αλλά επηρεάστηκε πολύ από τον δυνατό αέρα.
Τσεσνάουσκις: Είχε 2/4 σέντρες, καμία τελική προσπάθεια, τρία λάθη και ένα κλέψιμο. Δεν έκανε τις γνωστές του επελάσεις και δίκαια αντικαταστάθηκε.
Ρομάνο: Επιχείρησε δύο άστοχα σουτ, μόλις μία από τις έξι σέντρες που επιχείρησε βρήκαν συμπαίκτη, υπέπεσε σε επτά λάθη και κέρδισε τρία φάουλ. Μέτρια παρουσία.
Λεάλ: Έχασε κλασική ευκαιρία στα πρώτα λεπτά, αστοχώντας από πολύ κοντά. Προσπάθησε, αλλά έπεφτε πολύ εύκολα. Εκανε έξι λάθη, κέρδισε τρία φάουλ. Ανούσιος.
Βερπακόφσκις: Αποτέλεσε τη μοναδική αλλαγή του Καραγεωργίου. Στα 17 λεπτά που έπαιξε κέρδισε ένα φάουλ, και ένα λάθος.

Από το ολότελα…

Τέρμα στο σερί των τριών διαδοχικών ηττών έβαλε ο Εργοτέλης, όχι όμως με τον ιδανικότερο τρόπο. Το 0-0 με τον Πανιώνιο ξεκόλλησε τους «κιτρινόμαυρους» από τους 21 βαθμούς, αλλά τους άφησε για τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη.

Αρκετά καλοί οι παίκτες του Εργοτέλη, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τον επίθεση του Πανιωνίου, ενώ έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τους Λεάλ και Τζούνιορ, οι οποίοι αστόχησαν μέσα από τη μικρή περιοχή.
Μία αλλαγή έκανε ο Καραγεωργίου, που στο 78’ πέρασε τον Βερπακόφσκις αντί του Τσεσνάουσκις.


Θα ακολουθήσει ατομική κριτική…

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ετοιμάζει αλλαγές ο Καραγεωργίου


Με αλλαγές σε σχέση με το προχθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα παρατάξει ο Καραγεωργίου τον Εργοτέλη στο αυριανό ματς με τον Πανιώνιο στο Παγκρήτιο στάδιο.

Ο Αθανασίου πιθανότατα δεν θα καταφέρει να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, καθώς έχει ενοχλήσεις στο πόδι, ο Ρουμπάκης που εξέτισε θα επιστρέψει στη θέση του δεξιού μπακ αντί του Καρδονούρη, ο Γελαδάρης στο αριστερό άκρο αντί του Μπερτόσα, ενώ ο Λεάλ πιθανότατα θα παίξει στη θέση του Ορφανού. Οι υπόλοιποι μένουν ως έχουν. Δηλαδή Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Ρομάνο, Τσεσνάουσκις,και Βερπακόφσκις.

Στα Τρίκαλα ο Γιάννης Κοιλιάρας


Με τη φανέλα του ΑΟ Τρίκαλα θα αγωνιστεί στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν ο Γιάννης Κοιλιάρας, δανεικός από τον Εργοτέλη. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στη Γ’ Εθνική θα μπορέσει να δείξει το ταλέντο του.

Μοναδική εκκρεμότητα αποτελεί το που θα παραχωρηθεί δανεικός ο Γιώργος Σεληνιωτάκης.

Επιστροφή και Πανιώνιος



Αναρρώσαμε πλήρως και επιστρέφουμε. Μεσολάβησε η παραχώρηση του Ογκουνσότο στον ΟΦΗ με τη μορφή δανεισμού, ωστόσο ο Νιγηριανός δεν πρόκειται να ξαναφορέσει τη φανέλα του Εργοτέλη, Το καλοκαίρι ο ΟΦΗ θα δώσει το 1/3 της ρήτρας του και θα τον αποκτήσει. Εκτός και αν κάνει τραγικό δεύτερο γύρο. Πάντως, για τις άμυνες της Β’ Εθνικής είναι ό,τι πρέπει. Για όλο το παρασκήνιο της εν λόγω υπόθεσης θα επιστρέψουμε σε λίγες μέρες…
Στη συνέχεια ήρθε η ήττα με 4-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Καλή εμφάνιση, αλλά δεν φτάνει. Φτηνά λάθη στοίχισαν μια βαριά.
Επανερχόμαστε στα φρέσκα. Τον Πανιώνιο υποδέχεται αύριο στις 4.45 το απόγευμα ο Εργοτέλης, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει και πάλι σημαντικές απουσίες. Οι Μπέτο και Μπούντιμιρ έμειναν εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Ο Καραγεωργίου επέλεξε 21μελή αποστολή: Δασκαλάκης, Πόζα, Αθανασίου, Κορδονούρης, Ρομάνο, Σασιασβίλι, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Δημήτρης Κοιλιάρας, Ορφανός, Μπερτόσα, Φραγκουλάκης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Γελαδάρης, Χρυσοφάκης, Τσεσνάουσκις, Καρέλης, Βερπακόφσκις, Λεάλ και Σιάκκας.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Συγγνώμη…

Μια ίωση δεν μας επέτρεψε ούτε πρωτοχρονιά να κάνουμε. «Θύμα» της έπεσε και το blog μας, με αποτέλεσμα να μείνει για μία εβδομάδα χωρίς νέα ανάρτηση. Ζητάμε συγγνώμη από όλους σας και δεσμευόμαστε να επιστρέψουμε ακόμα πιο δυναμικά στο θέματα του Εργοτέλη. Άλλωστε, η εποχή είναι… καυτή για τους «κιτρινόμαυρους»