Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Στην έξοδο ο Πόζα

Τις τελευταίες του ημέρες, όπως όλα δείχνουν, διανύει στον Εργοτέλη ο Ζολτ Πόζα. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας έχει θέσει εαυτόν εκτός ομάδας εδώ και ένα μήνα, επικαλούμενος άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ πιθανότατα θα ζητήσει ο ίδιος τη λύση της συνεργασίας του με την ομάδα, που λήγει τον Ιούνιο του 2011. Ο 33χρονος Μαγυάρος τερματοφύλακας ήρθε στην Ελλάδα, από τη Βάσας της πατρίδας του, το καλοκαίρι του 2005. Τη σεζόν 2005-06 και 2006-07 ήταν βασικός με 26 και 28 συμμετοχές αντίστοιχα. Τις τελευταίες τρεις σεζόν, όμως, μετράει συνολικά 24 συμμετοχές, παρά το γεγονός ότι ο Καραγεωργίου τον υπολόγιζε κάθε χρονιά για βασικό. Η επέμβαση στους κοιλιακούς τον Νοέμβριο του 2007 τον επηρέασε σε τέτοιο βαθμό, που μόλις πέρσι το καλοκαίρι θεωρήθηκε ότι ξεπέρασε εντελώς το πρόβλημα. Τη φετινή σεζόν ξεκίνησε βασικός, αλλά στη συνέχεια ένας τραυματισμός και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπως ο ίδιος υποστήριξε, τον έθεσαν και πάλι εκτός.Σε αυτά προστίθενται και κάποια προσωπικά προβλήματα, που πιθανότατα θα τον οδηγήσουν στην επιστροφή στην Ουγγαρία.

Ετσι το σκέφτεται...

Τώρα που η κατάσταση έχει ζορίσει επικίνδυνα, ο Καραγεωργίου σκέφτεται να παρατάξει τον Εργοτέλη με άκρως επιθετικογενές σχήμα στην Καβάλα. Εφόσον το σχήμα αυτό αποτελέσει το βασικό αύριο στην Καβάλα, θα είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστεί με αυτή τη μορφή. Σημ: Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην πέσουμε μέσα στην ενδεκάδα, όπως με τον Ηρακλή, αλλά ο Καραγεωργίου να μας εκπλήξει με τις επιλογές του και να έρθει η νίκη.

Πετάνε…

Για Καβάλα πετάει αυτή την ώρα η αποστολή του Εργοτέλη. Την 20μελή αποστολή απαρτίζουν οι Δασκαλάκης, Αθανασίου, Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ορφανός, Μπερτόσα, Τζούνιορ, Τσεσνάουσκις, Σαρρής, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Δημήτρης Κοιλιάρας, Φραγκουλάκης, Καρέλης, Μπέτο, Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Λεάλ και Σιάκκας.

Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Γελαδάρης, Ρουμπάκης, Μπαλάφας και Πόζα, Σεληνιωτάκης, Καβουσάκης, Χρυσοφάκης και Βίσιο.

«Πάμε να τους νικήσουμε»

«Να πεθάνουμε στο γήπεδο και να βγούμε από αυτό μόνο νικητές. Πάμε να τους νικήσουμε. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε». Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε ο Νίκος Καραγεωργίου την ομιλία προς τους παίκτες του Εργοτέλη εν όψει του αυριανού αγώνα στην Καβάλα.

Την αποστολή θα συνοδεύσει και ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα του αγώνα, ενώ θα τους υποσχεθεί ένα από τα υψηλότερα πριμ λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.

Επιτέλους… Τσεσναουσκις!

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα προπονηθούν για τελευταία φορά οι παίκτες του Εργοτελη, πριν από το παιχνίδι της Κυριακής με την Καβάλα. Ο Καραγεωργίου θα πάρει πιθανότατα 19 παίκτες στην αποστολή που θα πετάξει το απόγευμα για την Καβάλα.
Εκτός θα μείνουν οι τιμωρημένοι Μπαλάφας, Ρουμπάκης και Γελαδάρης.
Στην ενδεκάδα επιστρέφει ο πανέτοιμος Τσεσναουσκις, η απουσία του οποίου ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στα παιχνίδια με Ατρόμητο (έπαιξε ελάχιστα και τραυματίστηκε), Λάρισα και Ηρακλή, όπου ο Εργοτέλης πήρε μόλις ένα βαθμό.
Για το βασικό σχήμα προορίζονται και οι Λεαλ και Βερπακοφσκις.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η αρχή της πτώσης

Από τους πρώτους κιόλας μήνες της «θητείας» της η Χούντα των συνταγματαρχών και τα όργανά της έδειξαν τις διαθέσεις τους απέναντι στον Εργοτέλη, που τόλμησε να αμφισβητήσει και να φωνάξει υπέρ του λαού. Έπειτα από τον καταναγκαστικό υποβιβασμό από τη Β’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα, στις 5 Ιανουαρίου 1968 ήρθε το συντριπτικότερο χτύπημα. Η αρπαγή των κορυφαίων τότε ποδοσφαιριστών. Το δημοσίευμα από «ΤΑ ΝΕΑ» της 6ης Ιανουαρίου 1968 μιλάει από μόνο του.

Χωρίς συνέντευξη Τύπου

Δύο μέρες πριν από το κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς, ο Νίκος Καραγεωργίου απέφυγε τη συνάντηση με τα ΜΜΕ και ανέβαλε τη συνέντευξη Τύπου. Αντ’ αυτού ανέβηκε η παρακάτω δήλωση στο σάιτ της ΠΑΕ: «Βρισκόμαστε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Όλα τα παιχνίδια που απομένουν είναι πολύ σημαντικά για εμάς και καθένα έχει την ιδιαιτερότητα του. Τα περιθώρια για απώλειες βαθμών έχουν εξαντληθεί και το μόνο που περνάει από το μυαλό μας είναι η αναμέτρηση της Κυριακής με την Καβάλα και στο να αποκομίσουμε βαθμολογικά οφέλη.

Ο αντίπαλος είναι πολύ ικανός και διαθέτει πολύ καλή ομάδα, ωστόσο την συγκεκριμένη στιγμή μετράει περισσότερο η ψυχή και το πάθος. Ελπίζω ότι θα τα έχουμε σε μεγάλο βαθμό, ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας».

Ο Λαμπρόπουλος σφυρίζει...

Ο Λαμπρόπουλος από τον Σύνδεσμο Ηλείας, με βοηθούς τους Σαραϊδάρη (Μακεδονίας) και Καρσιώτη (Κορινθίας) ορίστηκαν να διευθύνουν το εκτός έδρας παιχνίδι του Εργοτέλη με την Καβάλα.
Στις 31 του μηνός ο Μάριος Λαμπρόπουλος κλείνει τα 32 του χρόνια.

Φέτος έχει σφυρίξει σε δέκα παιχνίδια Σούπερ Λίγκας, εκ των οποίων κανένα του Εργοτέλη και ένα της Καβάλας (στο 0-0 με τον Ολυμπιακό).
Έχει βγάλει φέτος 2 άσους, 4 ισοπαλίες και 4 διπλά.
Την τελευταία φορά που διηύθυνε ματς του Εργοτέλη ήταν στις 26 Οκτωβρίου 2008 στην ήττα 2-5 από τον Πανιώνιο στο Παγκρήτιο.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Είδαν Καβάλα

Το ματς κυπέλλου της Καβάλας με τον Αρη παρακολούθησαν οι παίκτες του Εργοτέλη πριν από την έναρξη της σημερινής προπόνησης,
Οδηγίες από τον Καραγεωργίου για προσοχή στους Ορούμα και Ντιέ όψει της επερχόμενης σύγκρουσης των δύο ομάδων.

Εκτός στοιχήματος

Δεν συμπεριλήφθηκε στο κουπόνι του στοιχήματος του ΟΠΑΠ ο αγώνας της Κυριακής ανάμεσα στην Καβάλα και τον Εργοτέλη... 

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Εσώκλειστοι!

Από σήμερα θα κλειστούν σε ξενοδοχείο οι παίκτες του Εργοτέλη, προκειμένου να αφοσιωθούν και να συγκεντρωθούν στον «τελικό» της Κυριακής με την Καβάλα στην πόλη της Μακεδονίας.

Η απόφαση λήφθηκε από κοινού από διοίκηση και προπονητή και μέχτι την αναχώρηση για την Καβάλα το μεσημέρι του Σαββάτου το δρομολόγιο των παικτών θα είναι Παγκρήτιο – ξενοδοχείο – Παγκρήτιο.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η συνάντηση που δεν έγινε

Αλλού τον περίμεναν και από αλλού έφυγε από το Παγκρήτιο ο Νίκος Καραγεωργίου, με αποτέλεσμα να μη γίνει η συνάντηση εξηγήσεων με τους 20-25 οπαδούς τοιυ Εργοτέλη που τον περίμεναν.
Ιδιαίτερα επηρεασμένος από τις αποδοκιμασίες των τελευταίων ημερών ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων".

Επίσκεψη

Τον Νίκο Καραγεωργίου περιμενουν αυτή τη στιγμή έξω από το Παγκρήτιο οπαδοί του Εργοτέλη, για να του ζητήσουν εξηγήσεις για τις προχθεσινές του δηλώσεις! Ψυχραιμία παιδιά!

24άρης ο Δημήτρης

Τα 24 χρόνια του κλείνει σήμερα ο Δημήτρης Κοιλιάρας, Ο μέσος από τη Ν. Αλικαρνασσό ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στα 16 του μόλις χρόνια με τη φανέλα του Εργοτέλη και πρωταγωνίστησε στις δύο ανόδους στην Α' Εθνική,. Το καλοκαίρι του 2008 πωλήθηκε στον Πανιώνιο, από όπου τον τελευταίο χρόνο επέστρεψε ως δανεικός στον Εργοτέλη. Να του ευχηθούμε τα καλύτερα, να είναι γερός και να μείνει και του χρόνου στην ομάδα,

Παγκρήτιο τέλος!

Ισως η φετινή αποτυχία, όποια εξέλιξη και να έχει αναφορικά με την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Εργοτέλης, να αποτελεί την ιδανική ευκαιρία προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την έδρα της επόμενης σεζόν.
Γιατί αυτή η κατάσταση του Παγκρητίου πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Ακόμα περιμένουμε τις ανακοινώσεις για το νέο γήπεδο του Εργοτέλη, αλλά είτε γίνει αυτό το μεγάλο έργο, είτε όχι η ομάδα ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να φύγει από το Παγκρήτιο. Ας βρεθεί μια λύσΗ με τα ήδη υπάρχοντα γήπεδα στο Ηράκλειο. Να επιλεγεί ένα από αυτά, να γίνουν τα απαραίτητα έργα με χρηματοδότηση του Εργοτέλη και να παίζει η ομάδα επιτέλους σε μια ΕΔΡΑ. Για να ξαναθυμηθούν όλοι εποχές Μαρτινέγκο και να νιώθουν οι αντίπαλοι τι σημαίνει έδρα.

Συνεχείς συσκέψεις

Διαδοχικές συναντήσεις με τους συνεργάτες του έχει τις τελευταίες ώρες ο Απόστολος Παπουτσάκης, προσπαθώντας να αντιληφθεί και ο ίδιος το τι εχει συμβεί. Πάντως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι αλλαγές το καλοκαίρι θα αγγίξουν σημαντικό ποσοστό του έμψυχου δυναμικού (αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό) του ποοδοσφαιρικού τμήματος.
Αν και λίγο αργά, ο πρόεδρος κατάλαβε ότι τα διαδοχικά πριμ και οι πληρωμές στην ώρα τους δημιούργησαν εφησυχασμό στους παίκτες. Η στάση της διοίκησης θα αλλάξει και θα γίνει πιο αυστηρή σε πειθαρχικάπαραπτώματα. "Σε όποιον αρέσει" λέει ο Παπουτσάκης.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ρεπό οι βασικοί

Δεν προπονήθηκαν σήμερα οι βασικοί του χθεσινού αγώνα με τον Ηρακλή. Οι υπόλοιποι δούλεψαν σε σέντρες και τελειώματα φάσεων.

Ο Καραγεωργίου δεν τους μίλησε. Τα είπε όλα στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα, ζητώντας τη νίκη στην Καβάλα την Κυριακή.
Ο Τσεσνάουσκις είναι καλά και θα παίξει στην Καβάλα. Η απουσία του με Ατρόμητο, Λάρισα και Ηρακλή ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
Ο Βίσιο συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα.
Κατεβασμένα κεφάλια και συζητήσεις για τη στάση του κόσμου απέναντι στον Καραγεωργίου, στο περιθώριο της προπόνησης.

Γελάνε και οι πέτρες κύριοι!

Για μία ακόμη φορά, η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών συντακτών του Ηρακλείου απέδειξε πόσο δεν γουστάρει που ο Εργοτέλης βρίσκεται στη Σούπερ Λίγκα αυτά τα χρόνια και προσπαθεί να βαδίσει σε στέρεες και πάνω από όλα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ βάσεις.

Εκτός του ότι είναι αντιδεοντολογικό να κρίνουν μια ομάδα τη στιγμή που είναι δεδηλωμένοι οπαδοί μιας άλλης ομάδας της πόλης, συνεχίζουν το δικό τους επικοινωνιακό παιχνίδι.
ΟΛΟΙ προσπαθούν να πλησιάσουν τον Παπουτσάκη λέγοντάς του «ό,τι θέλεις πρόεδρε, εμείς για την ομάδα» κλπ, αλλά από πίσω γίνεται χαμός. Τουλάχιστον τώρα αρχίζει και καταλαβαίνει ο πρόεδρος…
Εκτός από την καθημερινή απαξίωση του κόσμου του Εργοτέλη που επιχειρούν μέσα από άρθρα, αλλά και εκπομπές σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, χαρακτηριστικές είναι και οι μεταδόσεις τους. Το πάθος με το οποίο μεταδόθηκε το τρίτο γκολ του Ηρακλή (διακόπτοντας τη μετάδοση του ντέρμπι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ) αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Δεν πειράζει, όμως, έχουν γνώση οι φύλακες και μόλις χρειαστεί θα μιλήσουν με ονόματα και περιστατικά. Και τότε, θα γελάσουμε εμείς περισσότερο. Ετσι κύριε @#$%#@;

Νίκο, χάσαμε…

Για πρώτη φορά στα δύο χρόνια που ο Απόστολος Παπουτσάκης βρίσκεται στην προεδρία του Εργοτέλη, που τίθεται πραγματικά θέμα προπονητή.

Στον Καραγεωργίου καταλογίζεται κάκιστη διαχείριση του υλικού, ενώ πολύ κακή εντύπωση κάνει η απαξιωτική στάση προς τον κόσμο του Εργοτέλη. Κανείς δεν είπε ότι η ομάδα έχει εκατομμύρια οπαδών, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμά εκείνους τους δυόμισι χιλιάδες που κατά μέσο όρο πληρώνουν τα 15 ευρώ τους για να βρεθούν στο Παγκρήτιο.
Δηλώσεις του τύπου «δεν έχουμε έδρα» όχι απλά δεν εξυπηρετούν τίποτα, αλλά ξενερώνουν τον κόσμο. Ακόμα και με 15.000 κόσμο το Παγκρήτιο δεν είναι έδρα, αλλά είναι ειρωνεία να το επικαλείσαι όταν χάνεις. Ας τελειώνει αυτό το παραμύθι…

Παίρνει κεφάλια

Την απόφαση να πάρει κεφάλια στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχει πάρει ο Απόστολος Παπουτσάκης και οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα. Πρώτος στόχος, βέβαια, είναι η εξασφάλιση της παραμονής και η κατάκτηση τουλάχιστον τεσσάρων βαθμών στα παιχνίδια με Καβάλα (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός).

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη, όμως, έχει αποφασίσει να «τελειώσει» παίκτες που έχει δει ότι η απόδοση και η διάθεσή τους είναι από αρνητική έως και ύποπτη.
Βέβαια, εξελίξεις δεν πρέπει να αποκλείονται ούτε σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας, καθώς η αποτυχημένη φετινή χρονιά (που θα είναι αποτυχημένη είτε η ομάδα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, είτε υποβιβαστεί) βαραίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό και τον Νίκο Καραγεωργίου. Τον προπονητή που δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το καλύτερο υλικό που είχε ποτέ η ομάδα και που κατάφερε και πάλι να ξεσηκώσει τον κόσμο της ομάδας εναντίον του.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Καποιος να τους ξυπνησει...

Κολλήματα, δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες και βόλεμα. Αυτές είναι οι αιτίες της φετινής μεγάλης αποτυχίας για τον Εργοτέλη.
Μιας ομάδας με μεταγραφές που ολοκληρώθηκαν πριν από την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, με αύξηση του μπάτζετ κατά 30-40%, με πληρωμές στην ώρα τους.
Μιας ομάδας που ξεκίνησε με 21 βαθμούς και καλό ποδόσφαιρο στα πρώτα 13 παιχνίδια.
Το τι έχει συμβεί στα επόμενα 14 ματς, κατά τα οποία έχουν κατακτηθεί μόλις 9 βαθμοί, αποτελεί ΓΡΙΦΟ.
Οι ευθύνες είναι πολλές και βαρύνουν πολλούς, ωστόσο από μόνες τους δεν μπορούν να σώσουν την ομάδα από τον υποβιβασμο.
Οι ασθένειες του παρελθόντος επέστρεψαν και ο Ηρακλής, που έμεινε πίσω στο σκορ με τη γκολάρα του Λεάλ, βρήκε την ευκαιρία να πιάσει κορόιδα τους παίκετς του Εργοτέλη και να πάρει τη νίκη με 3-1 στο Παγκρήτιο, που ουσιαστικά τον κρατάει στη Σούπερ Λίγκα. Τραγική εμφάνιση από τον Ρουμπάκη, ο οποίος ευθύνεται σε όλα τα γκολ!
Τα του αγώνα θα τα διαβάσετε αλλού.
Εμείς θα σημειώσουμε, μέσω ερωτήσεων, κάποια πράγματα που ενοχλούν, ανησυχούν όλους τους καθαρούς Εργοτελίτες και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το διάλυση μιας μεγάλης επένδυσης.
  • Σε πόσα παιχνίδια έχει παίξει στη φυσική του θέση (κορυφή επίθεσης) ο Μάρις Βερπακόφσκις;
  • Με ποιά λογική και με ποιό πλάνο την ανάπτυξη του Εργοτέλη μονοπωλούν οι σέντρες του Γελαδάρη;(ίσως ο πιο φιλότιμος παίκτης φέτος)
  • Πόσο ακόμα θα βλέπουμε τα επαναλαμβανόμενα ατομικά λάθη του Ρουμπάκη και του Κορδονούρη;
  • Με ποιά λογική μια ομάδα αλλάζει συνεχώς τερματοφύλακες κατά τη διάρκεια της χρονιάς;
  • Με απειλές τύπου "θα σας... " που ακούγονται στα αποδυτήρια της τελευταίες μέρες στα αποδυτήρια από τον Καραγεωργίου, τί μπορεί να κερδιθεί;
  • Υπάρχει έστω και ένας παίκτης που να παίζει και για τον Καραγεωργίου;
  • Μήπως αν ήταν απλήρωτοι για κανά τετράμηνο θα έπαιζαν καλύτερα;
  • Ποιός ευθύνεται για το "κάψιμο" του Λεάλ;

Αυτοί είναι το μέλλον

Με γκολ του Δωματά στο 88’ η ομάδα Νέων Κ17 του Εργοτέλη νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο Μαρτινέγκο και πέρασε ξανά στην κορυφή του νοτίου ομίλου του σχετικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου στο ιστορικό Μαρτινέγκο με 500 Εργοτελίτες. Πανό, τύμπανα και φωνές δημιούργησαν ατμόσφαιρα που θύμισε αγώνες της πρώτης ομάδας στο παρελθόν και μας μελαγχόλησε για τη «σκλαβιά» του Παγκρητίου.
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χατζιδάκης, Ανδρεαδάκης Ι., Κιαουλιάς, Σταράκης, Λουμπάκης, Άλα, Γιαλιτάκης, Παπαρούνας (57’ Μπουρσέλης), Δωματάς, Μπουχαλάκης, Νταβιγλάκης (86’ Καστελιανάκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάντος, Κουλός, Δημακάκος, Clinaco, Σούλης, Σιώπης, Διβανές, Ιατρού, Γκαβασιάδης, Costa (81’ Κλωνάρης), Κουρτάνοβιτς (75’ Παιδάκης).

Ανανέωση...

Ζητούμε συγγνώμη για τις διαδοχικές αλλαγές στην εικόνα του blog τις τελευταίες ώρες, ωστόσο βρισκόταν σε εξέλιξη η αναβάθμιση στο σύστημα διαχείρησης. Αφήστε που δεν θέλαμε να μοιάζει με κανένα άλλο... Ευχαριστούμε!