Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Να την... Καβαλησουν


Ολοκληρωθηκε η προετοιμασια του Εργοτελη για το αυριανο παιχνιδι με την Καβαλα στο Παγκρητιο. Εκτος αποστολης εμειναν οι αρρωστοι Δασκαλακης, Φραγκουλακης, οι ανετοιμοι Δημητρης και Γιαννης Κοιλιαρας, και οι Σεληνιωτακης, Μπερτοσα, Χρυσοφακης και Βισιο.
Οπως ολα δειχνουν, ο Καραγεωργιου θα αφησει στον παγκο τον Μπουντιμιρ και θα επαναφερει τον Βερπακοφσκις  διπλα στον Λεαλ.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Οι εκκρεμότητες

Ο Ντιέγκο Ρομάνο ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του με τον Εργοτέλη πριν από ένα μήνα, με αποτέλεσμα οι εκκρεμότητες για τον Απόστολο Παπουτσάκη να είναι τρεις. Τα συμβόλαια των Τσεσνάουσκις, Ορφανού και Κορδονούρη λήγουν τον ερχόμενο Ιούνιο και όπως όλα δείχνουν και οι τρεις θα επεκτείνουν τα συμβόλαιά τους πριν μπει το νέο έτος. Για τον Τσεσνάουσκις θα υπάρξει πρόταση για διετές ή τριετές συμβόλαιο, ενώ οι άλλοι δύο θα δεχθούν πρόταση για ακόμα ένα χρόνο.

Τα γάντια… αρρώστησαν και προκαλούν αγωνία

Δασκαλάκης και Πόζα έχουν ανεβάσει πυρετό, με αποτέλεσμα μόνο ο Γρηγόρης Αθανασίου να είναι σε θέσει να υπερασπιστεί την εστία του Εργοτέλη στο παιχνίδι της Κυριακής με την Καβάλα στο Παγκρήτιο! Όπως όλα δείχνουν θα επιστρατευτεί ο νεαρός Ζαχαρίας Καβουσάκης και θα συμπεριληφθεί αύριο στην αποστολή της πρώτης ομάδας.

Προλαβαίνει ο Μάριο, αμφίβολος ο Ορφανός

Στο κέντρο της άμυνας του Εργοτέλη θα επιστρέψει ο Μάριο Χίμπλινγκερ. Ο Αυστριακός στόπερ ξεπέρασε το πρόβλημα στο δεξί γόνατο και πιθανότατα να βρεθεί στη βασική ενδεκάδα του μεθαυριανού αγώνα με την ΑΕΚ. Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει να ακολουθεί ο Δημήτρης Ορφανός και είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Εχασε τις εκλογές, κέρδισε τις εντυπώσεις


Ο Απόστολος Παπουτσάκης δεν κατάφερε να νικήσει τον Νικόλα Πατέρα στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκας, αλλά με τα λόγια και τη στάση του βγήκε κερδισμένος. Κοινώς, τον παραδέχθηκαν όλοι…


Ο πρόεδρος του Εργοτέλη πήρε τις ψήφους της ΕΠΟ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης και του Λεβαδειακού.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

«Δίκαιο το αποτέλεσμα»


Οι δηλώσεις του Καραγεωργίου μετά το ματς: «Το αποτέλεσμα που είχαμε σήμερα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, αλλά βάσει της εικόνας που είχαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι, μπορώ να πω ότι ήταν δίκαιο. Η Λάρισα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι, είχαμε ευκαιρίες ωστόσο δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Η απόδοση που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο οφείλεται στο ότι οι ποδοσφαιριστές μας είχαν μείνει περισσότερο στο προηγούμενο παιχνίδι που δώσαμε με τον Ηρακλή. Ο σημερινός αγώνας πρέπει να μας γίνει μάθημα, καθώς την Κυριακή ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Πάντως πρέπει να αναφέρουμε ότι η Λάρισα έχει ικανότητα και αδικείται από την βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται στο πρωτάθλημα. Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στις τελευταίες αναμετρήσεις δεν δεχόμαστε γκολ. Ο τερματοφύλακας μας ήταν πολύ καλός.»

Εχασαν την ευκαιρία…



Στο 0-0 με τη Λάρισα στο Παγκρήτιο έμεινε ο Εργοτέλης, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί μόνος στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Η κούραση από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ηρακλή και η μέτρια παρουσία της μεσαίας γραμμής δεν επέτρεψαν στους κιτρινόμαυρους να σκοράρουν. Πάντως, ακόμα και σε μια μέτρια βραδιά, ο Εργοτέλης είχε 13 τελικές προσπάθειες!

Εξαιρετική η εμφάνιση του Αθανασίου, ο οποίος είχε να παίξει επτά μήνες και κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Δασκαλάκη, ο οποίος ανέβασε πυρετό την παραμονή του ματς.

Φόρος τιμής στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή της Λάρισας Αντόνιο ντε Νίγκρις από ΠΑΕ, Alternatives και Daltons.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Μπούντιμιρ (87’ Ογκουνσότο), Τσεσνάουσκις (61’ Ρομάνο), Φραγκουλάκης (75’ Βερπακόφσκις), Λεάλ.

ΛΑΡΙΣΑ: Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Ρομέου (89’ Άαραμπ), Κάσας, Ιγκλέσιας, Μελίσσης, Τουάμα (78’ Κυριακίδης), Μετίν (78’ Γιαννακόπουλος), Αμπουχατζίρα.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

«Από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας η Λάρισα»


Με δήλωσή του, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο Νίκος Καραγεωργίου αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι με τη Λάρισα.


Ο Καβαλιώτης τεχνικός ανέφερε: «Θα προτιμούσαμε το αυριανό παιχνίδι να το είχαμε δώσει τη στιγμή που είχε οριστεί, ωστόσο δεν μπορούμε να βάλουμε στην άκρη τέτοια θλιβερά γεγονότα, τα οποία είναι πάνω από το ποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζει είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι βγάζοντας στο γήπεδο μια απόδοση από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βγάζουμε την φετινή περίοδο. Σε αυτή τη δύσκολη και συνάμα σημαντική καμπή του πρωταθλήματος ζητάμε την βοήθεια των φιλάθλων»

Εκτός αποστολής Ορφανός και Χίμπλινγκερ

Τα δύο… θύματα του νικηφόρου αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο δεν θα μπορέσουν τελικά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο αυριανό παιχνίδι με τη Λάρισα. Οι Δημήτρης Ορφανός (διάστρεμμα) και Μάριο Χίμπλινγκερ (ενοχλήσεις στο γόνατο) αποκλείστηκαν από την αποστολή. Σε αυτήν επέστρεψαν οι Λεάλ, Φραγκουλάκης και Σαρρής.

Αναλυτικά: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Γιαλούσης, Μπερτόσα, Μπούντιμιρ, Σαρρής, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Μπέτο, Ρουμπάκης, Γελαδάρης, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Τσεσνάουσκις, Ογκουνσότο, Καρέλης, Λεάλ και Σιάκκας.
Το παιχνίδι με τη Λάρισα θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει στις 16.45 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports 1.

Ετοιμάζει Λεάλ ο Καραγεωργίου


Επειτα από σχεδόν ένα μήνα αποχής ο Σέρτζιο Λεάλ θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα του Εργοτέλη για το αυριανό εξ αναβολής παιχνίδι με τη Λάρισα στο Παγκρήτιο. Ο Ουρουγουανός - πρώτος σκόρερ των κιτρινόμαυρων στο φετινό πρωτάθλημα με τέσσερα γκολ - εξέτισε στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Ηρακλή την ποινή της μιας αγωνιστικής (είχε αποβληθεί στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι) και ετοιμάζεται να πάρει και πάλι φανέλα βασικού. Αυτό έδειξε στη χθεσινή προπόνηση ο Καραγεωργίου, που δοκίμασε τον Ουρουγουανό δίπλα στον Μπούντιμιρ.