Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τι κρατάμε και τι πετάμε από το παιχνίδι με την Ξάνθη

Μπράβο μάγκες, μπράβο Χρηστάρα! (video)

Με τον Χρήστο Χρυσοφάκη να περνάει στο παιχνίδι στο 58’ και να δίνει άλλη πνοή στην στατική μέχρι εκείνο το σημείο επίθεση του Εργοτέλη, οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν την Ξάνθη με 1-0 και έφτασαν τους έξι βαθμούς. Δεύτερο διαδοχική νίκη για τον Εργοτέλη με μια σε γανικές γραμμές καλή εμφάνιση.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Είδαν την Ξάνθη

Πριν από τη σημερινή προπόνηση οι παίκτες του Εργοτέλη είδαν σε βίντεο επιλεγμένες φάσεις από τα δύο πρώτα παιχνίδια της Ξάνθης στο πρωτάθλημα. Με τον Παναθηναϊκό εκτός και τον Πανιώνιο εντός. Ο «προπονητής» ζήτησε από όλους αυξημένη προσοχή και επί προσωπικού τα περισσότερα σχόλια αφορούσαν τον Βασιλακάκη. Τον νεαρό μεσοεπιθετικό της Ξάνθης, που εξελίσσεται μέχρι στιγμής σε έκπληξη του πρωταθλήματος.

Επιστροφή στα Γιάννενα

Τον ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει ο Εργοτέλης στο Κύπελλο. Η ομάδα της Ηπείρου νίκησε σήμερα τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών με 2-0 και πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα υποδεχθεί τον Εργοτέλη. Η αλήθεια είναι ότι για τον Εργοτέλη είναι η χειρότερη δυνατή κλήρωση σε αυτή τη φάση.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Παίζουν Ρομάνο, Λεάλ και Ολίσε

Μικρό το κακό τελικά. Από τους τέσσερις που επέστρεψαν τραυματίες από το Βόλο, οι τρεις είναι σε θέση να βοηθήσουν τον Εργοτέλη στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Ξάνθη στο Παγκρήτιο. Ρομάνο, Λεάλ και Ολίσε δεν έχουν κάτι το σοβαρό και τίθενται στη διάθεση του προπονητή. Ο Νιγηριανός προπονήθηκε μόνος του σήμερα το πρωί, αλλά αύριο θα μπει κανονικά. Το μοναδικό θύμα του τελευταίου αγώνα είναι ο Τζούνιορ, ο οποίος θα μείνει ένα μήνα εκτός λόγω θλάσης. Τουλάχιστον ακολουθεί νέα διακοπή του πρωταθλήματος τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Δικαιολογίες τέλος!

Το παιχνίδι του Σαββάτου με την Ξάνθη είναι η ιδανική ευκαιρία για να φτάσει ο Εργοτέλης τους έξι βαθμούς και να βάλει πλώρη για ψηλότερα. Ολοι στο Παγκρήτιο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν θα μας κόψει κανένας το γήπεδο.

Δεν μπορώ να τα κρατήσω άλλο μέσα μου (+ video)

Σε αυτή την ομάδα δεν μπορεί να ηρεμίσει κανείς. Πάνω που ήρθε η πρώτη νίκη και καλύφθηκε σημαντικό ποσοστό της χασούρας από την ήττα στην πρεμιέρα από τον Αστέρα Τρίπολης, πάει να δημιουργηθεί εσωτερικό θέμα. Τα καψώνια του «προπονητή» στον Βερπακόφσκις δεν πέρασαν απαρατήρητα. Μπορεί να κατηγορηθώ ως εμπαθής και προκατειλημμένος, αλλά μέσα από αυτό το ιστολόγιο γράφω πατώντας σε γεγονότα.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τι κρατάμε και τι πετάμε από το χθεσινό ματς

Κρατάμε
  • Την καλή αμυντική λειτουργία.
  • Το δίδυμο των Χίμπλινγκερ και Αλεξόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Επιτέλους ένα σταθερό δίδυμο στην άμυνα χωρίς παιδαριώδη λάθη.
  • Τον εξαιρετικό Ολίσε. Αμυντικό χαφ που δαγκώνει.
  • Τον ορεξάτο – αν και φλύαρο στον τελική προσπάθεια – Λεάλ
  • Τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες στα τελευταία λεπτά και παρά την πίεση πήραν το ματς.

Πετάμε
  • Τους μυϊκούς τραυματισμούς των Τζούνιορ και Ολίσε. Θα αναφερθούμε εν καιρώ σε αυτό το ζήτημα. Δεν είναι λογικό πάντως και υπάρχουν ευθύνες.
  • Την αλλαγή του Βερπακόφσκις στο 90’! Συνεχίζεται η προσπάθεια απαξίωσης ενός μεγάλου παίκτη. Ακόμα και αν δεν τον γουστάρει ο «προπονητής» δεν μπορεί να τον ξεφτιλίζει χρησιμοποιώντας τον ως αλλαγή καθυστέρησης.
  • Τα λάθη στα τελευταία λεπτά κυρίως από τον πολύ αγχωμένο Φραγκουλάκη. Ο Μιχάλης δεν μασάει και θα βρει τα πατήματά του. Αλλωστε πεθαίνει για αυτή την ομάδα.

Αφιερωμένο στη Μάγια

Ανοιξε λογαριασμό με το γκολ που χάρισε στον Εργοτέλη την πρώτη του νίκη και τους πρώτους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Μάριο Μπούντιμιρ με το γκολ που πέτυχε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο υπέγραψε τη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Ο 24χρονος Κροάτης επιθετικός αφιέρωσε το γκολ στη σύζυγό του, Μάγια, με την οποία παντρεύτηκαν στα τέλη Ιουνίου. Η Μάγια, μάλιστα, περιμένει το πρώτο τους παιδί.
Αυτό ήταν το 17ο γκολ του Μάριο σε 89 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο πρωτάθλημα. Και όπως ο ίδιος δήλωσε «έχω να σκοράρω με κεφαλιά δύο χρόνια!»