Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Το… χτυπάει


Με ενδεκάδας… ανάγκης, λόγω των σημαντικών απουσιών (Ρομάνο, Μπέτο, Βερπακόφσκις, Κοιλιάρας), αλλά και με επιθετικογενείς διαθέσεις παρατάσσει τον Εργοτέλη ο Καραγεωργίου.

Ο Αθανασίου διατηρείται κάτω από τα δοκάρια, ο Χίμπλινγκερ επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας δίπλα στο Σασιασβίλι, ο Ρουμπάκης δεξιά, ο Γελαδάρης αριστερά, ο Τζούνιορ επέστρεψε στα χαφ, με τους Ορφανό και Φραγκουλάκη δίπλα του. Μπροστά θα παίξει ο Μπούντιμιρ με τον Λεάλ στα αριστερά και τον Τσεσνάουσκις στα δεξιά.

Είναι πολλά (τα λεφτά) πρόεδρε


Εντάξει, δε λέω, σε σύγκριση με τις υπόλοιπές ομάδες ο Εργοτέλης έχει τα πιο οικονομικά εισιτήρια και μάλιστα με τις γυναίκες να μπαίνουν δωρεάν, όπως και τα παιδιά μέχρι 15 ετών. Με εξαίρεση τους αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έχει καθιερωθεί η παραπάνω πολιτική.

Για το σημερινό, όμως, παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε να βάλει εισιτήριο 20 ευρώ, που θα ισχύει και για τις γυναίκες. Μια άστοχη απόφαση που δεν θα βοηθήσει να υπάρξει η μεγαλύτερη φετινή προσέλευση στο Παγκρήτιο. Το ζήτημα είναι οι αγώνες του Εργοτέλη να είναι προσιτοί για κάθε φίλαθλο και οι αυξήσεις μόνο προς αυτή την κατεύθυνση δεν βοηθούν.
Η ανάγκη, πάντως, για μία άλλη έδρα, χωρητικότητας 8-10.000 θεατών είναι επιτακτική για τον Εργοτέλη.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Τους τιμά ο "Γαλανόλευκος Φάρος"

Στην εκδήλωση προς τιμήν της ομάδας που κατέκτησε το EURO 2004 θα βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου, μετά από το ματς με τον ΠΑΟΚ, αντιπροσωπία του Εργοτέλη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι Απόστολος Παπουτσάκης και Νίκος Καραγεωργίου.

Οριστικά εκτός ο Βερπα

Εκτός αποστολής της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ άφησε τελικά τον Μάρις Βερπακόφσκις το ελαφρύ τράβηγμα στο δικέφαλο. Ο Λετονός επιθετικός προστέθηκε στις δεδομενες απουσίες τον Μπέτο και Ρομανο, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το εργο των κιτρινόμαυρων.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Το πλάνο δεν έχει εναλλακτικές


Οι σίγουρες απουσίες των Ρομάνο και Μπέτο, αλλά και η σχεδόν δεδομένη του Βερπακόφσκις μειώνουν αισθητά τις επιλογές που έχει ο Καραγεωργίου για τον καταρτισμό της ενδεκάδας στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Στο κέντρο της άμυνας θα επιστρέψει πιθανότατα ο Χίμπλινγκερ δίπλα στον Σασιασβίλι, με τον Ρουμπάκη δεξιά και τον Γελαδάρη αριστερά. Στη μεσαία γραμμή θα βρεθούν όπως όλα δείχνουν οι Τζούνιορ, Φραγκουλάκης και Ορφανός, ενώ μπροστά την τριάδα θα αποτελούν οι Τσεσνάουσκις, Λεάλ και Μπούντιμιρ.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Αμφίβολος ο Βερπακόφσκις


Λίγο πριν ολοκληρωθεί η σημερινή προπόνηση του Εργοτέλη, ο Μάρις Βερπακόφσκις εγκατέλειψε το πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο.

Ετσι, η συμμετοχή του στο ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο θα πρέπει να αποκλειστεί. Μετά τον τραυματία Μπέτο και τον τιμωρημένο Ρομάνο, ο Λετονός φορ τριπλασιάζει τις πολύ σημαντικές απουσίες των «κιτρινόμαυρων» εν όψει ΠΑΟΚ.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος.

Εδρα στην Αλικαρνασσό;


Η αδυναμία εύρεσης χώρου εντός του Ηρακλείου για την κατασκευή γηπέδου και αθλητικού κέντρου του Εργοτέλη, στρέφει τον Απόστολο Παπουτσάκη και τους συνεργάτες του σε εναλλακτικές λύσεις.

Μια από τις λύσεις που έχει προωθηθεί και συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες περιλαμβάνει το εξής σενάριο: Να δημιουργήσει ο Εργοτέλης ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο σε περιοχή εκτός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου, κάτι που θα είναι πολύ πιο οικονομικό και ταυτόχρονα να επιτευχθεί συμφωνία για την ανακατασκευή ήδη υπάρχοντος γηπέδου. Πρόκειται για το γήπεδο του Ηροδότου στη Ν. Αλικαρνασσό. Εφόσον Ηρόδοτος και Εργοτέλης έρθουν σε συμφωνία, ο Εργοτέλης θα αναλάβει τα έξοδα για την ανακατασκευή του γηπέδου της Ν. Αλικαρνασσού και θα έχει τη συνιδιοκτησία για διάστημα που θα αποφασιστεί. Το γήπεδο του Ηροδότου μπορεί να γίνει πραγματικό στολίδι χωρητικότητας 8.000 θεατών, με προδιαγραφές ΟΥΕΦΑ.
Το ergotelis – news παρακολουθεί τις εξελίξεις…

Χαμηλούς τόνους (και πάλι) από τον Καραγεωργίου


Στους δημοσιογράφους απέδωσε ο Νίκος Καραγεωργίου τον «στόχο του Εργοτέλη για έξοδο στην Ευρώπη». Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» επανέλαβε στη σημερινή συνέντευξη τύπου εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο ότι στόχος της ομάδας είναι να τερματίσει σε θέση καλύτερη από την περσινή 9η.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Εργοτέλης θα πρέπει να μάθει να ζει με τις απουσίες, με αφορμή εκείνες των Μπέτο και Ρομάνο που θα έχει η ομάδα του το Σάββατο.
Κλείνοντας, ζήτησε τη στήριξη των φιλάθλων στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Το Μαρτινέγκο ξαναζεί!


Μεγάλες δόξες του παρελθόντος, όπως ο Κώστας Ορφανός, ο Κώστας Φραντζέσκος, ο Σταύρος Λαμπράκης και άλλοι θα πατήσουν την ερχόμενη Παρασκευή τον αγωνιστικό χώρο του Μαρτινέγκο για το φιλικό παιχνίδι παλαιμάχων Εργοτέλη και ΠΑΟΚ. Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, Για ακόμη μια φορά ο Εργοτέλης δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Θλάση ο Μπέτο

Με πρόβλημα στους προσαγωγούς επέστρεψε από τα Γιάννενα ο Μπέτο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος έχει υποστεί θλάση στους προσαγωγούς με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο. Το παρήγορο στην υπόθεση αυτή είναι ότι ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι τις 6 Ιανουαρίου λόγω των εορτών. Ετσι, ο Μπέτο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκατάστασής με στόχο να είναι ετοιμοπόλεμος την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Επιστροφές και αποφόρτιση



Δύο νίκες μια ισοπαλία και μια ήττα ήταν ο απολογισμός του Εργοτέλη στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο το ερχόμενο Σάββατο για την 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Οι κιτρινόμαυροι έκαναν αποθεραπεία σήμερα το πρωί και αύριο θα έχουν ρεπό. Από Τρίτη θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο θα επιστρέψει από τιμωρία ο Τζούνιορ, αλλά θα απουσιάσει ο Ρομάνο, καθώς έχει δηλωθεί να εκτίσει απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αυτός δεν είναι ο Πάτρικ


Σαν να τον άγγιξε το ραβδί της κακιάς μάγισσας, σαν ο ίδιος να βαρέθηκε, σαν να μην τον σηκώνει πλέον το κλίμα της ομάδας, σαν να μην ταιριάζουν τα χνώτα του με των υπολοίπων. Ο Ογκουνσότο, στις ευκαιρίες που έχει πάρει μέχρι στιγμής από τον Καραγεωργίου φέτος (και δεν είναι λίγες με βάση τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι και την 25ήμερη εξαφάνισή του) δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα! Ούτε το 1% όσων μπορεί να κάνει. Ούτε μια τελική προσπάθεια! Ας το πάρουν απόφαση και οι δύο πλευρές. Το τρένο δεν γυρίζει πίσω. Και στον τελευταίο σταθμό ο Ογκουνσότο ξέχασε να ανέβει.

Τώρα προσοχή!



Επειδή η επιτυχία από την αποτυχία, την κλάψα και την καταστροφή απέχουν ελάχιστα, απαιτείται από όλους στον Εργοτέλη προσοχή! Η ήττα στα Γιάννενα είναι γεγονός και ακολουθούν ο εντός έδρας αγώνας με τον ΠΑΟΚ και ο εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Επειδή το απευκταίο σενάριο των τριών διαδοχικών ηττών μπορεί να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα, καλό θα είναι να αντιληφθούν όλοι ότι ο Εργοτέλης δεν έγινε ξαφνικά Μπαρτσελόνα. Η ομάδα είναι πολύ καλή, αλλά οφείλει να διαχειρίζεται σωστά και τις ήττες. Μόνο έτσι θα καταφέρει να γίνει από πολύ καλή, μεγάλη ομάδα!