Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Μιάμιση ώρα καθυστέρηση

Σαν να μην έφτανε η ήττα από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, ήρθε λίγο αργότερα και η ταλαιπωρία για την αποστολή του Εργοτέλη, καθώς το ναυλωμένο αεροσκάφος που θα μετέφερε με απευθείας πτήση την ομάδα από τα Γιάννενα στο Ηράκλειο καθυστέρησε μιάμιση ώρα. Ετσι, γύρω στις 11 το βράδυ πάτησαν Ηράκλειο.

Τα αίτια της ήττας


Για τον Καραγεωργίου ο Εργοτέλης ηττήθηκε στα Γιάννενα για τρεις λόγους.

Ποιοι είναι αυτοί: «Ο κυριότερος γιατί ο ΠΑΣ έπαιξε καλά στο α’ ημίχρονο, ο άλλος λόγω των καιρικών και γηπεδικών συνθηκών και ο τρίτος γιατί οι παίκτες του Εργοτέλη είχαν επαναπαυτεί στα προηγούμενα νικηφόρα παιχνίδια. Άφησαν το πείσμα και το πάθος στα αποδυτήρια»

Ρεσίφε καλεί Τζούνιορ!


Τη στιγμή που η απουσία του στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, δημοσιεύματα από τη Βραζιλία τον θέλουν ως στόχο της ομάδας της γενέτειράς του, Ρεσίφε! Ο λόγος για τον Σίλβα Τζούνιορ, ο οποίος αποτελεί στόχο της Σπορτ Ρεσίφε, όπως δηλώνουν ιθύνοντες του βραζιλιάνικου συλλόγου.



Εδώ το σχετικό link: http://fanaticosporfutebol.virgula.uol.com.br/?page=noticia&clb=20&nts=525707

Κόουτς… χάσαμε!


Σε κακή μέρα ποδοσφαιριστές και Καραγεωργίου οδήγησαν τον Εργοτέλη στην ήττα με 1-0 από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο και μπήκαν πολύ παθιασμένα και δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεν έκαναν οι κιτρινόμαυροι.

Η απόφαση να αγωνιστεί ο Κορδονούρης στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Σασιασβίλι αντί του Χίμπλινγκερ «κόντυνε» τον Εργοτέλη που έχανε συνεχώς τις κεφαλιές μέσα στην περιοχή του. Σε μια από αυτές ο Κούσας στο 29’ ευστόχησε και σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Ακόμα μια ατυχής επιλογή του Καραγεωργίου ήταν η αντικατάσταση του Βερπακόφσκις από τον Ογκουνσότο στο 70’, σε ένα σημείο που ο Λετονός είχε αρχίσει να ανεβάζει την απόδοσή του. Μοναδικός πραγματικός διασωθείς ο Τσεσνάουσκις, ο οποίος δεν… μάσησε από τον αγωνιστικό χώρο που ήταν (και δεν θύμιζε απλά) χωράφι.
Αυτή ήταν η τρίτη ήττα για τον Εργοτέλη στις 14 πρώτες αγωνιστικές, που είχε χάσει μόνο από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ελευθερόπουλος, Σκαρντοβέλι, Κούσας, Κώτσιος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργιάδης (57’ Μεδρινός), Μπαλάφας, Μπουχάν (78’ Ανδράλας), Τζανής, Σαϊτιώτης, Κοντογουλίδης (80’ Μιχαλόπουλος).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Μπέτο, Τσεσνάουσκις, Λεάλ (60’ Μπούντιμιρ), Ρομάνο (75’ Φραγκουλάκης), Ορφανός, Βερπακόφσκις (70’ Ογκουνσότο).

Φουλ επίθεση!

Σχήμα με σαφείς επιθετικογενείς διαθέσεις επέλεξε ο Νίκος Καραγεωργίου για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ξεκινάει σε λίγη ώρα.

Αθανασίου, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Κορδονούρης, Γελαδάρης, Ορφανός, Μπέτο, Τσεσνάουσκις, Ρομάνο, Βερπακόφσκις και Λεάλ η ενδεκάδα των «κιτρινόμαυρων».

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Retro… ΠΑΣ Γιάννινα – Εργοτέλης 3-2 (21/03/04)


Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής της σεζόν 2003-04 αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά Εργοτέλης και ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα στο Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες», όπου θα συγκρουστούν αύριο οι δύο ομάδες. Οι κιτρινόμαυροι είχαν επικρατήσει με 3-2 χάρη σε δύο γκολ του Σιλά και ένα του Ογκουνσότο.

Εκτός των δύο σκόρερ, την υπόλοιπη ενδεκάδα του Εργοτέλη αποτελούσαν οι Μακρυδάκης, Οικονομάκης, Αργυράκης, Δημήτρης, Χαραλαμπάκης, Σουτζής, Σπυριδάκης, Γωνιωτάκης και Τζανετής. Ως αλλαγές αγωνίστηκαν οι Καρβελάς, Πολεμαρχάκης και Γκοσποντίνοφ.

Δεν ταξιδεύει ο Δασκαλάκης


Χωρίς τον αδύναμο λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε, Σήφη Δασκαλάκη ταξιδεύει η αποστολή του Εργοτέλη για τα Γιάννενα. Ετσι, λύθηκε το ένα από τα τρία ερωτηματικά για το βασικό σχήμα των κιτρινόμαυρων στο αυριανό παιχνίδι. Ο Γρηγόρης Αθανασίου θα υπερασπιστεί την εστία του Εργοτέλη για τρίτο διαδοχικό ματς (δεν είχε δεχθεί γκολ από Λάρισα και Καβάλα) και πλέον αυτό που μένει να δούμε είναι το εάν ο Χίμπλινγκερ θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα αντί του Κορδονούρη και εάν ο Μπούντιμιρ θα αφήσιε εκτός έναν εκ των Ρομάνο, Βερπακόφσκις ή Λεάλ.

Εκτός έμειναν οι Δασκαλάκης, Τζούνιορ, Δημήτρης και Γιάννης Κοιλιάρας, Σεληνιωτάκης, Γιαλούσης, Σαρρής, Χρυσοφάκης, και Βίσιο.
Αναλυτικά οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι: Πόζα, Αθανασίου, Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Ορφανός, Μπερτόσα, Φραγκουλάκης, Χίμπλινγκερ, Μπούντιμιρ, Μπέτο, Ρουμπάκης, Γελαδάρης, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Τσεσνάουσκις, Ογκουνσότο, Καρέλης, Λεάλ και Σιάκκας.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τους γέμισε τις τσέπες

Το πριμ των 30.000 ευρώ για τους επτά βαθμούς που συγκέντρωσαν στα παιχνίδια με Ηρακλή, Λάρισα και Καβάλα μοιράστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη πριν από τη σημερινή προπόνηση.

Ο Παπουτσάκης τους είχε τάξει 60.000 σε περίπτωση τριών νικών και 30.000 σε περίπτωση επτά και σήμερα τους μοίρασε τα χρήματα, μία ημέρα πριν από την αναχώρηση για τα Γιάννενα. Η αποστολή του Εργοτέλη θα «πετάξει» για τα Γιάννενα αύριο Παρασκευή στις 15.00 με ναυλωμένη πτήση τσάρτερ.

Ελαχιστοποιήθηκαν τα προβλήματα


Μόνο ο Δημήτρης Κοιλιάρας συνεχίζει να προπονείται μόνος του, καθώς όλοι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν σήμερα σε φουλ ρυθμούς. Ετσι, αύριο το πρωί, που ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το σαββατιάτικο ματς, ο Καραγεωργίου θα έχει πολλές λύσεις στη διάθεσή του, με σημαντική βέβαια, εξαίρεση τον τιμωρημένο Τζούνιορ.

Με Γεωργούλη ο ΠΑΣ


Η δέσμευση για πρόσληψη νέου προπονητή πριν από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη δεν έγινε πράξη, με αποτέλεσμα στον πάγκο του ΠΑΣ να καθίσει το Σάββατο ο Θύμιος Γεωργούλης. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γιώργου Παράσχου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας των Ιωαννίνων θα καθίσει στον πάγκο απέναντι στον Εργοτέλη.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Τα πρώτα πλάνα


Αν και συνηθίζει να ανακατεύει τους βασικούς με τους αναπληρωματικούς σε κάθε προπονητικό δίτερμα, οι ασκήσεις τακτικής… προδίδουν σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα του Νίκου Καραγεωργίου εν όψει ΠΑΣ Γιάννινα.
Ετσι, το σχήμα που αυτή τη στιγμή έχει το προβάδισμα να παραταχθεί το Σάββατο (16.45) στο στάδιο «Ζωσιμάδες» περιλαμβάνει τους Ρουμπάκη, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Γελαδάρη στην άμυνα, Μπέτο, Ορφανό και Ρομάνο στο κέντρο και τους Λεάλ, Βερπακόφσκις και Τσεσνάουσκις στην επίθεση.
Ερωτηματικό παραμένει το εάν τελικά θα επιστρέψει ο Δασκαλάκης κάτω από τα δοκάρια ή θα διατηρηθεί για τρίτο διαδοχική παιχνίδι ο πολύ καλός απέναντι σε Λάρισα και Καβάλα Αθανασίου.

Ωρα για βίντεο


Την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ηρακλή έδειξε σε βίντεο ο Νίκος Καραγεωργίου στους ποδοσφαιριστές του, πριν από την έναρξη της σημερινής προπόνησης. Η βιντεοθεραπεία αποτελεί βασικό στοιχείο της προετοιμασίας των αγώνων στον φετινό Εργοτέλη και φαίνεται ότι της ανήκει σημαντικό μερίδιο από τη μέχρι τώρα πολύ καλή πορεία.
Ο Καραγεωργίου ζήτησε από τους παίκτες προσοχή στον Γιώργο Σαϊτιώτη, τον οποίο πιθανότατα θα αναλάβει προσωπικά ο Μάριο Χίμπλινγκερ.

ο... κλασικός Καραγεωργίου


Τα κλασικά και τετριμμένα των συνεντεύξεων Τύπου ακολούθησε και σήμερα ο Νίκος Καραγεωργίου, τρεις μέρες πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο τεχνικός του Εργοτέλη επανέλαβε ότι με απόλυτη συγκέντρωση, πάθος και δύναμη θα έρθει η νίκη.

Αυτά που κρατάμε ως ειδήσεις, είναι ότι πιθανότατα οι Χίμπλινγκερ και Ορφανός θα επιστρέψουν στο βασικό σχήμα, με δεδομένη και την απουσία του τιμωρημένου Ζούνιορ.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ομάδα για τους Γιώργο Σεληνιωτάκη και Γιάννη Κοιλιάρα.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Εχει προταθει ο Πατρικ


Το κεφαλαιο Ογκουνσοτο εχει ουσιαστικα τελειωσει εδω και μηνες για τον Εργοτελη και το μονο που απομενει ειναι το τυπικο. Αλλωστε, απο τη μια πλευρα η ομαδα θελει να ξεφορτωθει ενα πολυ υψηλο συμβολαιο (πανω απο 330.000 ευρω ετησιως), ενω και ο παικτης θελει να παει καπου που να παιζει. Ο Νιγηριανος εχει παρει αποφαση οτι ειναι αδυνατο να βρει ενα συμβολαιο σαν το ισχυον και για το λογο αυτο ειναι πιο διαλλακτικος για τη συνεχεια της καριεας του. Στη Θεσσαλονικη, οπου βρεθηκε πριν απο δεκα ημερες για το παιχνιδι με τον Ηρακλη, δεχθηκε την επισκεψη μανατζερ, οι οποιοι του μιλησαν για το ενδεχομενο να μεσολαβησουν για μετακινηση του στον Ηρακλη. Την ιδια στιγμη και ομαδες Β' Εθνικης θελουν τον Ογκουνσοτο, στην προσπαθεια τους να διεκδικησουν την ανοδο. Προκειται για τον Ολυμπιακο Βολου και τον ΟΦΗ. Παραλληλα, στο κολπο πιθανοτατα να μπει και η Καβαλα. Εφοσον ο Ογκουνσοτο πωληθει (υπαρχει ρητρα 300.000 ευρω), αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα αποκτηθει αλλος επιθετικος, καθως πισω απο τους Βερπακοφσκις, Λεαλ και Μπουντιμιρ, τη σειρα του περιμενει ο Νικος Καρελης.

750.000 για τρια χρονια!


Η δοκιμαστικη χρονικη περιοδος τελειωσε. Ο Τσεσναουσκις κανει και παρακανει στον Εργοτελη και ο Λιθουανος εχει τις καλυτερες εντυπωσεις στο Ηρακλειο και στους κιτρινομαυρους. 
Ο Παπουτσακης εχει αποφασισει να προτεινει στον διεθνη Λιθουανο δεξιο χαφ επεκταση της συνεργασιας τους, που ληγει το ερχομενο καλοκαιρι, μεχρι τον Ιουνιο του 2013 με ετησιες αποδοχες 250.000 ευρω. Απο την αλλη πλευρα η μοναδικη "ενσταση" του παικτη αφορα στη χρονικη διαρκεια, καθως ο ιδιος φερεται να προτιμα διετες συμολαιο. Οπως και να εχει, οι δυο πλευρες πιθανοτατα θα συνεχισουν τη συνεργασια τους και μετα τη φετινη σεζον.

Μεσα και ο Φραγκουλακης


Ο Μιχαλης Φραγκουλακης ξεπερασε την ιωση που τον ειχε προσβαλλει τις τελευταιες ημερες και σημερα επεστρεψε σε κανονικους ρυθμους προπονησεων, με αποτελεσμα να υπολογιζεται για το ματς του Σαββατου με τον ΠΑΣ στα Γιαννενα.
Η σημερινη προπονηση του Εργοτελη δεν εγινε σε φουλ ρυθμους, καθως χθες ολη η ομαδα εκανε το εμβολιο κατα της νεας γριππης με αποτελεσμα σημερα να εχουν οι περισσοτεροι παρενεργειες που προβλεπονται για το πρωτο 24ωρο.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Τα λενε για μεταγραφες



Η δυσκολη τριαδα αγωνων μεσα σε οκτω ημερες περασε και ο απολογισμος ηταν ιδιαιτερα θετικος για τον Εργοτελη. Δυο νικες και μια ισοπαλια (απ)εδειξαν οτι η ομαδα φετος δεν ειναι για να κοιταει χαμηλα και την παραμονη της, αλλα να αναζητησει την καλυτερη θεση στην ιστορια της. Αν θα καταφερει να μπει στην πενταδα και στα play off θα εξαρτηθει απο πολλους παραγοντες. Παντως, μεσα στην εβδομαδα ο Αποστολος Παπουτσακης θα συναντηθει με τον Νικο Καραγεωργιου, προκειμενου να συζητησουν για τις ενδεχομενες μεταγραφικες κινησεις. Τα αρωτηματα ειναι τρια: 
  • Μπορει να γινει μεταγραφη χωρις να χαλασει η χημεια και οι ισορροπιες που εχουν δημιουργηθει στην ομαδα;
  • Με το υπαρχον ροστερ ποση ακομη προοδος και βελτιωση μπορει να συντελεστει;
  • Σε ποιες θεσεις χρειαζεται ενισχυση η ομαδα;
Η απαντηση σε αυτες τις ερωτησεις θα κρινει και τη συμπεριφορα της ομαδας στη μεταγραφικη περιοδο του Ιανουαριου.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Τελικα, την... Καβαλησαν!


Ενας εξαιρετικος συνδυασμος των Λεαλ και Βερπακοφσκις απεφερε το τριτο γκολ του Λετονου επιθετικου στο φετινο πρωταθλημα και τη νικη του Εργοτελη επι της Καβαλας με 1-0. Τα υπολοιπα, ενδεκαδεσ κλπ τα διαβασατε αλλου... Το θεμα ειναι οτι πλεον ο Εργοτελης δειχνει καθαρα σημαδια ΟΜΑΔΑΣ. Με γεματο ροστερ, με παικτες ικανους να κανουν τη διαφορα και να παρουν ενα ματς οταν η ομαδα δεν... τραβαει και ιδιαιτερα. Σημερα και στην Τριπολη ηταν ο Βερπακοφσκις, στο Καυτανζογλειο ηταν ο Τσεσναουσκις, με Ξανθη και ΑΕΚ ηταν ο Λεαλ, στη Ν. Σμυρνη ηταν ο Ρομανο κλπ
Η τεταρτη θεση στο πρωταθλημα, μονο τυχαια δεν ειναι για μια ομαδα που (ας μην ξεχναμε) κανει ενα ενα τα βηματα της και θελει να παει καλυτερα απο περσι...