Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Γκολ ο Καρέλης!

Ο Νίκος Καρέλης σημείωσε το μοναδικό γκολ της Εθνικής Νέων στη φιλική ήττα με 3-1 από την Αυστρία στο Ζέεκιρχεν. Ο φορ του Εργοτέλη σκόραρε στο 50’ και έδειξε για ακόμη μια φορά γιατί θεωρείται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Ντεμπούτο με το εθνόσημο έκανε και ο Τζανακάκης, ο οποίος αγωνίστηκε για 32 λεπτά. Ο μέσος, που ανήκει στην ομάδα Νέων του Εργοτέλη αναμένεται να είναι ο επόμενος που θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.
 

Πρεμιέρα με ισοπαλία

Με ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Μαρτινέγκο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα Κ20 του Εργοτέλη.
Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 75’ με τον Δωματά, ο οποίος έγινε αποδέκτης της πολύ καλής συνεργασίας των Μπουχαλάκη και Μπαρτζίδη. Η ομάδα του Βασίλη Πλεσίτη δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα παρά μόνο για έξι λεπτά, καθώς στο 81’ ο Μπακασέτας ισοφάρισε με κεφαλιά.
Αρκετός κόσμος στο Μαρτινέγκο για να χειροκροτήσει τη νέα ομάδα, έπειτα από την προώθηση αρκετών παικτών στην πρώτη ομάδα του Εργοτέλη.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Κ20: Δερμιτζάκης, Κιαουλιάς, Πρωτογεράκης, Κανδηλάκης, Λουμπάκης, Κοζορώνης, Μπαρτζίδης (82’ Άλμπι), Μπουχαλάκης, Δωματάς, Καστελιανάκης (53’ Μπουρσέλης), Πήλιος (69’ Γιαλιτάκης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Κ20: Κυριακόπουλος, Φιλάι, Πετρούσης, Ποτήρης, Χαρμπάλης, Σκόνδρας, Διαμαντόπουλος (73’ Χατσιάς), Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Καράμπελας, Σαραντόπουλος.

Ξεκινούν οι Νέοι

Με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα θα επιχειρήσει να μπει η ομάδα Νέων Κ20 του Εργοτέλη. Οι πιτσιρικάδες υποδέχονται το πρωί του Σαββάτου στις 11.30 την αντίστοιχη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Η αναμέτρηση για τους παίκτες του Βασίλη Πλεσίτη θα διεξαχθεί στο θρυλικό Μαρτινέγκο.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

«Πάντα επικίνδυνος ο Βερπακόφσκις»

Η Λετονία του Μάρις βερπακόφσκις υποδέχεται αύριο την Κροατία. Ο προπονητής των Κροατών Σλάβεν Μπίλιτς αναφέρθηκε στο παιχνίδι ξεχωρίζοντας τον επιθετικό του Εργοτέλη: "Η Λετονία είναι μια καλά οργανωμένη και συμπαγής ομάδα. Η μεσαία γραμμή είναι δημιουργική, αλλά η επίθεση είναι πάντα πιο επικίνδυνη. Πρέπει να προσέξουμε τον πάντα επικίνδυνο Μάρις Βερπακόφσκις και τον Γκιρτς Κάρλσονς". Στους διεθνείς αγώνες θεωρείται επικίνδυνος. Στην ελληνική Super League είναι λίγος και κάθεται στον πάγκο.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν μίλησαν

Από το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τον Ηρακλή έχουν περάσει τέσσερις μέρες. Στο διάστημα αυτό τόσο ο Απόστολος Παπουτσάκης όσο και ο «προπονητής» έχουν επιλέξει να μη μιλήσουν στους παίκτες. Προφανώς δεν θέλουν να προσθέσουν πίεση αφού ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και μάλιστα εκτός έδρας. Διοίκηση και τεχνικό επιτελείο κρίνουν ότι είναι νωρίς για παράπονα και αυστηρές συστάσεις, ενώ ο ίδιος ο Παπουτσάκης υποστηρίζει ότι το παιχνίδι με τον Αστέρα το έχασε ο Εργοτέλης και δεν το κέρδισε η ομάδα της Τρίπολης.

Το νέο Δ.Σ.

Εδώ και πάνω από ένα μήνα ο Απόστολος Παπουτσάκης επεξεργάζεται το πλάνο για τις αλλαγές στο Διοκητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα διοίκηση θα έχει δίπλα του αρκετά καινούργια πρόσωπα που θα έχουν πραγματικές αρμοδιότητες και όχι διακοσμητικό ρόλο.
Η νέα σύσταση του Δ.Σ. αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο πενθήμερο.

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Φιλικό με Χερσόνησο

Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος ο Εργοτέλης θα αντιμετωπίσει τη Χερσόνησο σε φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο βοηθητικό γήπεδο του Παγκρητίου την Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα. Ο «προπονητής» θα δώσει περισσότερο χρόνο σε εκείνους που δεν έπαιξαν πολύ κόντρα στον Αστέρα. Θα απουσιάσουν οι τραυματίες Χίμπλινγκερ και Σασιασβίλι, αλλά και ο διεθνής Βερπακόφσκις.

Υπόθεση Βερπακόφσκις

Ο Μάρις Βερπακόφσκις είναι ομολογουμένως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνομα που έχει φορέσει τη φανέλα του Εργοτέλη. Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Ο διεθνής Λετονός επιθετικός έχει ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής της χώρας του για τους αγώνες με την Κροατία και τη Μάλτα (στην πορεία των προκριματικών θα αντιμετωπίσει και την Ελλάδα). Επιστρέφει δηλαδή εκεί που πραγματικά τον υπολογίζουν. Εκεί που αποτελεί σημείο αναφοράς για το ποδόσφαιρο μιας ολόκληρης χώρας.
Γιατί στον Εργοτέλη υπομένει ίσως τη μεγαλύτερη ταπείνωση στην καριέρα του. Χωρίς να αντιδρά και να δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Είναι συνεχώς η εναλλακτική λύση του «προπονητή», ο οποίος τον έχει χρησιμοποιήσει μόλις τρεις φορές σε επίσημο παιχνίδι στη φυσική του θέση. Στην κορυφή της επίθεσης δηλαδή. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε την ποιότητα αυτού του ποδοσφαιριστή, αλλά και τους τρόπους που σκοράρει. Σχεδόν πάντα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και όχι στα πλάγια. Το αναρτώ με την ελπίδα να το δει και ο «προπονητής» και να αντιληφθεί επιτέλους τι παίκτη χαντακώνουν οι εμμονές του.

«Παιδιά, ανεβείτε…»

Από το πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι του Εργοτέλη, οι πιο παρατηρητικοί θα αντιλήφθηκαν ότι η κατάσταση έχει αλλάξει στην ομάδα. Μέχρι και την προηγούμενη σεζόν, στις πολλές είναι η αλήθεια αποβολές του «προπονητή» η κατάσταση είχε ως εξής. Ο «προπονητής» μιλούσε στο κινητό με τον τιμ μάνατζερ Σταύρο Λαμπράκη και εκείνος με τον βοηθό Γιώργο Κετικίδη, ο οποίος μετέφερε τις οδηγίες στους παίκτες. Την Κυριακή με τον Αστέρα η εικόνα ξάφνιασε πολύ κόσμο. Λαμπράκης και Κετικίδης κάθισαν στον πάγκο και το κοουτσάρισμα της ομάδας ανέλαβε ο Γιάννης Ισπυρλίδης. Ο γυμναστής – βοηθός που προσελήφθη στις αρχές του καλοκαιριού. Μόνιμη και μοναδική οδηγία του: «Παιδιά, ανεβείτε…». Ψαγμένο, δε νομίζετε;
Ο Ισπυρλίδης, λοιπόν, έχει εργαστεί και έχει απολυθεί από την Ξάνθη, τον Πανθρακικό και τον Αστέρα Τρίπολης. Όντας κουμπάρος του «προπονητή» βρήκε τη θέση του στην ομάδα. Με το αζημίωτο, βέβαια. Και μάλιστα ανέλαβε εξ αρχής πολλές εξουσίες παραγκωνίζοντας τους συνεργάτες του «προπονητή». Κοινώς ο «προπονητής» και ο κουμπάρος του κάνουν πλέον κουμάντο στην ομάδα. Επειδή οι πληροφορίες έρχονται τις τελευταίες ώρες μαζικά, το θέμα του Ισπυρλίδη θα έχει και συνέχειες. Πολλές και ζουμερές. Αντέχετε;

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τίποτα σοβαρό ο Σασιασβίλι

Τράβηγμα στον προσαγωγό έχει τελικά ο Σασιασβίλι που αντικαταστάθηκε μόλις στο 4’ του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Γεωργιανός αμυντικός θα κάνει ειδικό πρόγραμμα για μια εβδομάδα και στη συνέχεια θα επιστρέψει, οπότε θα τεθεί στη διάθεση του «προπονητή» για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά τη διακοπή, λοιπόν, θα επιστρέψουν οι Σασιασβίλι και Χίμπλινγκερ και θα δέσει ακόμα περισσότερο η άμυνα του Εργοτέλη.

Παράδειγμα αντιμετώπισης

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιμετώπισης του Εργοτέλη από τα Ηρακλειώτικα ΜΜΕ:: αθλητικός ραδιοσταθμός του Ηρακλείου φιλοξενεί πρωταγωνιστή του χθεσινού αγώνα. Ερωτήσεις για το ματς κλπ και… κερασάκι στην τούρτα. «Πως βλέπεις τον ΟΦΗ;»
Με το ζόρι δηλαδή να γίνει αναφορά στον ΟΦΗ, τον οποίο δεν έχει αντιμετωπίσει εδώ και δύο χρόνια ο Αστέρας και ούτε πρόκειται να το κάνει για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα.

Για εκφοβισμό

Περίπου 30 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων έφεραν διακριτικά του ΟΦΗ, περίμεναν τους οπαδούς του Εργοτέλη που επέλεξαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τον Αστέρα από τη Θύρα 11 του Παγκρήτιου με σκοπό να τους εκφοβίσουν. Ψάχνω να βρω το περιστατικό στις εφημερίδες του Ηρακλείου, αλλά μάταια…

Νίκο, μας βλέπουνε και μας ακούνε!

Μάλλον ο Καραγεωργίου βρισκόταν σε άλλο γήπεδο. Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωσή του στη συνέντευξη Τύπου, που άφησε άναυδους τους παρευρισκόμενους: «Επαιζε μια ομάδα Β΄ Εθνικής με μια ομάδα Α΄ Εθνικής. Αυτή ήταν η διαφορά στην απόδοση των δύο αντιπάλων. Ο Αστέρας ήταν μια ομάδα που στήθηκε μέσα στην εστία και το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθεί να διώχνει την μπάλα».
Ο προπονητής του Εργοτέλη αποβλήθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι κάνοντας εξ αρχής δύσκολη την προσπάθεια της ομάδας να κερδίσει το βραβείο fair play. Βέβαια η συμπεριφορά του ήταν εντελώς Unfair στην αίθουσα Τύπου. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για τον φιλοξενούμενο λέγοντας ότι πρόκειται για ομάδα Β’ Εθνικής.
Για μια ακόμη φορά, πάντως, για τον Καραγεωργίου φταίνε… άλλοι: «Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι διαιτητές που ανέβηκαν από την Β΄ Εθνική, ας έμεναν εκεί που ήταν. Διαφορετικά να έμεναν εκείνοι που έφυγαν».
Φοβερά πράγματα από έναν προπονητή που είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του σε όλη την προετοιμασία, με λίγες ποιοτικές προσθήκες και που ηττήθηκε στην πρεμιέρα από μια ομάδα με 15 νέα πρόσωπα. Από δικαιολογίες άλλο τίποτα. Δεν ξεκινάμε καλά…

Έχουμε και λέμε…

Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης 1-0. Ένα γρήγορο γκολ του Λαδάκη μόλις στο 4’ ήταν αρκετό για τον Αστέρα να φύγει από του Παγκρήτιο με τους τρεις βαθμούς.
Η ομάδα της Τρίπολης κάθισε πίσω (και καλά έκανε) και κράτησε το υπέρ της σκορ μέχρι τέλους. Μαγκιά της, Οι βαθμοί μετράνε.
Στον Εργοτέλη τώρα. Η ενδεκάδα είχε λογική, με δεδομένο τον τραυματισμό του Χίμπλινγκερ. Ο Σασιασβίλι έπαιξε δίπλα στον πολύ καλό Αλεξόπουλο, ο Γιαλούσης δεξιά, ο Ρουμπάκης αριστερά και ο Δασκαλάκης τέρμα. Στα χαφ οι Μπέτο, Τζούνιορ και Ρομάνο, ο Λεάλ έπαιξε δεξιά του προωθημένου Μπούντιμιρ και ο Φραγκουλάκης αριστερά. Σε αυτή το σημείο κρατάμε ότι η ομάδα παρατάχθηκε με πέντε Ελληνες, εκ των οποίων οι τέσσερις Κρητικοί. Αυτό το στοιχείο με τους γηγενείς δεν πρέπει να υπάρχει σε άλλη ομάδα.
Από εκεί και πέρα, οι λίγες ευκαιρίες του Εργοτέλη δεν κατέληξαν σε γκολ, τη στιγμή που ο Αστέρας δεν έκανε καμία!
Ηττα 1-0 λοιπόν και κακό ξεκίνημα μπροστά σε 2.500 κόσμο.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ο ΒΛΑΚΑΣ και το μειονέκτημα

Ερώτηση: Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενός ΒΛΆΚΑ;
Απάντηση: Μα το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν ότι είναι ΒΛΆΚΑΣ εκτός από τον ίδιο.
Περισσότερα αργότερα… Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης 0-1. 

Ώρα για μπάλα

Σε λίγες ώρες (6.15 το απόγευμα) η πρεμιέρα του Εργοτέλη στο νέο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Καιρός να δείξει η ομάδα ότι το καλό πρόσωπο των φιλικών ήταν αντιπροσωπευτικό της δουλειάς που έχει γίνει το καλοκαίρι.
Μοναδικό αλλά σημαντικό πρόβλημα ο Χίμπλινγκερ, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού (τράβηγμα στο δικέφαλο). Ο Καραγεωργίου φαίνεται πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του Αυστριακού στο κέντρο της άμυνας, με τον Σασιασβίλι και τον Κανδηλάκη να διεκδικούν τη θέση του.