Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Σαν σήμερα το 1986…

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια (19/03/1986) Ο Εργοτέλης είχε φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, μπροστά σε 7.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο του ΟΦΗ (καθότι χωμάτινο τότε το Μαρτινέγκο). Το παιχνίδι έληξε με δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-3, παρότι τις δύο ομάδες χώριζαν δύο κατηγορίες. Στον επαναληπτικό η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού έγινε αισθητή και παρότι το πρώτο μέρος τελείωσε με 2-0, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 7-1.

Πριν από το «τριφύλλι», ο Εργοτέλης είχε αποκλείσει κατά σειρά τη Νίκη Βόλου, τον Πανσερραϊκό και τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στο πρωτάθλημα του Νοτίου ομίλου της Γ’ Εθνικής είχε τερματίσει έκτος με 39 βαθμούς μεταξύ 20 ομάδων.
Εκείνη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα, έχοντας στη σύνθεσή του παίκτες όπως ο Σαραβάκος, ο Αντωνίου, ο Ρότσα, ο Σαργκάνης, Καρούλιας, Ζάτες, Λιβαθηνός κ.ά. Μάλιστα, σε ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός είχε κόψει 74.473 εισιτήρια, αριθμός ρεκός για τα ελληνικά δεδομένα (και δεν θα σπάσει αφού η χωρητθικότητα του ΟΑΚΑ έχει πέσει κατά 10.000 και πλέον).
Αυτόν τον Παναθηναϊκό, λοιπόν, ο Εργοτέλης είχε καταφέρει να κοντράρει στα ίσα για ενάμιση παιχνίδι ή τρία ημίχρονα αν προτιμάτε.
Αυτά, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…


Τα στοιχεία από «ΤΑ ΝΕΑ» της 20ής Μαρτίου 1986.