Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Τρομεροι πιτσιρικαδες!

Μεγάλες στιγμές στο Μαρτινεγκο, όπου η ομάδα Νέων Κ17 του Εργοτέλη συνέτριψε την ΑΕΚ με 6-0(!) και εξασφάλισε τη θέση της στο final four του πρωταθλήματος της Σουπερ Λίγκας.

Το μέλλον του Εργοτελη είναι εδώ, αρκεί κάποιοι να το αντιληφθούν και να το αξιοποιήσουν κατάλληλα.

Όντως... μαγικά χαρτάκια

Αυτό που γίνεται με τα εισιτήρια του αυριανοιύ αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο συγκρίνεται με τις κινητοποιήσεις των ημερών πριν από αγώμες της Εθνικής ομάδας στο Ηράκλειο. Δεν είναι τελικά καθόλου υπερβολικό να μιλάμε για περισσότερους από 15.000 θεατές αύριο στο Παγκρήτιο. Στην προσπάθεια αυτή βοηθάει και ο καιρός, που για όλη την Κυριακή προβλέπεται καλοκαιρινός!

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού...

Τις τελευταίες ημέρες και εν μέσω του πλέον κρίσιμου διαστήματος, πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που θα κρίνει την παραμονή, οι φήμες διαδέχονται η μία την άλλη.

Οσο ανυποψίαστοι και να θέλουμε να είμαστε και να μην θέλουμε να δεχθούμε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας εσωτερικού προβλήματος στον Εργοτέλη, τα γεγονότα μας διαψεύδουν.
Έχουμε και λέμε…
Χωρίς να αναφέρουμε τα ΜΜΕ (κάτι που θα γίνει με το τέλος του πρωταθλήματος. Άλλωστε εμείς είμαστε με όλους και με κανέναν):


• «Ο Κώτσιος έκλεισε στον Εργοτέλη» (ποιος… φωστήρας κατάφερε να γράψει για μεταγραφή, ενώ ούτε ο ΠΑΣ ούτε ο Εργοτέλης ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίζουν, είναι τρομερό. Ποιος παίκτης θα κλείσει σε ομάδα που δεν ξέρει που θα παίζει; Δεν αποκλείουμε να γίνει η μεταγραφή, αλλά όταν αυτό γράφτηκε, δεν θα μπορούσε να υπάρχει θέμα. Οπότε πρόκειται για δημοσίευμα… τζόκερ!)
• «Ο Τσεσνάουσκις είπε όχι στον Εργοτέλη, γιατί κλείνει στον ΠΑΟΚ» (Το να φεύγει ο Τσεσνάουσκις δεν είναι καθόλου απίθανο, καθώς μένει ελεύθερος και θα «ζυγίσει» τις προτάσεις που θα δεχθεί. Αλλά, ακόμα δεν έχει γίνει η επίσημη πρόταση του Εργοτέλη, ώστε να προλάβει να την απορρίψει ο Λιθουανός, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κομβικό σημείο και ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με σοβαρά θέματα όπως του προπονητή του. Με μεταγραφές θα ασχοληθεί από τόσο νωρίς;)
• «Ο Καραγεωργίου έχει κλείσει στην Ξάνθη» & «Η Καβάλα βλέπει Καραγεωργίου» (τα σχόλια δικά σας)
• «Ο Μπέτο φεύγει» (γνωστό εδώ και τρεις μήνες ότι επιστρέφει στη Βραζιλία και δεν θα ανανεώσει με τον Εργοτέλη. Ξαφνικά το θυμήθηκαν όλες οι μεγάλες εφημερίδες πέντε μέρες πριν από το ματς με τον ΠΑΣ).


Αυτά τα ολίγα, αλλά είπαμε. Μόλις τελειώσει αυτή η περιπέτεια της ομάδας θα βγάλουμε στη φόρα πολλά. Ποιοι μιλούν με ποιους, ποιοι ρεπόρτερ από το Ηράκλειο διαδίδουν εντέχνως στην Αθήνα αυτά που θέλουν και ποιοι παίκτες του Εργοτέλη λειτουργούν ως… γραφείο Τύπου δίνοντας χαρτί και καλαμάρι στους δημοσιογράφους τα πάντα για να κερδίζουν φωτογραφίες και καλούς βαθμούς στην αξιολόγηση.

Πανστρατιά!

Στο πόδι όλη η Κρήτη για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για παρουσία 15.000 φιλάθλων στο Παγκρήτιο και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Εντονη κινητικότητα μεταξύ Εργοτελιτών και οπαδών άλλων ομάδων, που θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας να εξασφαλίσει την παραμονή της.
Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης, το γεγονός ότι την Κυριακή θα επανεμφανιστούν σε αγώνα του Εργοτέλη οπαδοί της ομάδας που απείχαν τα τελευταία χρόνια και έχουν να εμφανιστούν από εποχές Μαρτινέγκο!

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων

Για πρώτη φορά στα δυο (και κάτι) χρόνια που βρίσκεται στη θέση του προέδρου του Εργοτέλη ο Απόστολος Παπουτσάκης θα κληθεί να πάρει μια απόφαση δύσκολη και συνάμα με σημαντικό ενδεχόμενο μεγάλου κόστους (όχι οικονομικού).Όποια και αν είναι η εξέλιξη της μάχης για την εξασφάλιση της παραμονής, ο Παπουτσάκης θα κληθεί να αποφασίσει για μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα και οφείλει να δείξει διορατικότητα.

 Έχουμε και λέμε…

  •  Προπονητής. Αν η ομάδα υποβιβαστεί ο Καραγεωργίου δεν μένει. Αυτό είναι δεδομένο και από μόνο του αυτό το γεγονός θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον Παπουτσάκη, καθώς ο Καραγεωργίου θα εγκαταλείψει το καράβι. Ακόμα και σε περίπτωση παραμονής θα πρέπει να ζυγιστούν πολύ καλά τα πράγματα πριν ληφθούν αποφάσεις. Ο Καραγεωργίου έχει συμπάθειες στους παλιούς παράγοντες όπως ο τέως πρόεδρος Γιώργος Σουλτάτος, Από την άλλη τα περισσότερα μέλη της διοίκησης δείχνουν αυτή τη στιγμή πιο διστακτικά και περιμένουν να περάσει το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΣ για να εκφραστούν πιο ελεύθερα. Είναι δεδομένο πλέον ότι ο Καραγεωργίου δεν τυγχάνει καθολικής αποδοχής στη διοίκηση. Πριν από δέκα μήνες ο Γιώργος Στειακάκης παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου με βασική αιτία τη διαφωνία του με τον Παπουτσάκη στο θέμα του Καραγεωργίου.
  • Έδρα: Οι 4.000-5.000 κατά μέσο όρο θεατές που παρακολουθούν τα εντός έδρας παιχνίδια του Εργοτέλη αποτελούν έναν ικανό αριθμό, αλλά στο Παγκρήτιο είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσουν συνθήκες έδρας. Άσχετα με το εάν και πότε ο Εργοτέλης αποκτήσει το δικό του γήπεδο, είναι ανάγκη η ομάδα να μετακομίσει άμεσα σε ένα μικρότερο γήπεδο. Ας ψάξουν από τώρα την κατάλληλη λύση.
  • Αθλητικό κέντρο – γήπεδο: Από ανακοινώσεις και εξαγγελίες άλλο τίποτα. Είναι δεδομένο ότι ο Παπουτσάκης έχει ψαχτεί πολύ στο συγκεκριμένο θέμα, όμως ήρθε η ώρα για απτές αποδείξεις.
  • Ανανεώσεις: Με δεδομένη την αποχώρηση του Μπέτο, είναι απαραίτητη η ανανέωση του συμβολαίου του Τσεσνάουσκις. Ο Λιθουανός μπορεί να είναι ο ηγέτης του Εργοτέλη τη νέα σεζόν. Καλοί, φιλότιμοι και με μεγάλη προσφορά Κορδονούρης και Γελαδάρης, αλλά να μείνουν μόνο ως εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολλά τα χρόνια…

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Από αύριο σε ξενοδοχείο

Αφού δουν αύριο το ματς Κυπέλλου του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό και ακολούθως προπονηθούν, στη συνέχεια οι παίκτες του Εργοτέλη θα κλειστούν σε ξενοδοχείο. Ο Καραγεωργίου είδε ότι αυτό το μέτρο λειτούργησε σωστά πριν από το παιχνίδι με την Καβάλα και θα το επαναλάβει και αυτή την εβδομάδα, Άλλωστε, το παιχνίδι με τον ΠΑΣ κρίνει την παραμονή.
Εκτός μάχης οι τιμωρημένοι Μπαλάφας και Σασιασβίλι. Ξεπέρασε την ίωση ο Γελαδάρης, που επανέρχεται από τιμωρία, όπως και ο Ρουμπάκης.

“Εργοτελίτες… ”

Χρόνια πολλά σε όλους!
Με σαφή διάθεση αυτοκριτικής, ο Απόστολος Παπουτσάκης προέβη στο τελευταίο φετινό κάλεσμά του στους φιλάθλους, με αφορμή τον «τελικό» της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο.
Στα θετικά της σταδιακής αλλαγής που παρατηρείται στις δηλώσεις του προέδρου του Εργοτέλη, το ότι αναφέρθηκε πρώτα στους Εργοτελίτες και ακολούθως στους φιλάθλους της Κρήτης. Η δήλωσή του: «Θα ήθελα για τελευταία φορά φέτος να επικοινωνήσω με αυτό τον τρόπο, με τους Εργοτελίτες και τους φιλάθλους όλης της Κρήτης.
Βρισκόμαστε στην προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος και η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα αποτελέσει την τελευταία παρουσία της ομάδας μας στο Παγκρήτιο στάδιο.
Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια, προκειμένου ο Εργοτέλης να συνεχίσει την ανοδική του πορεία σε όλα τα επίπεδα. Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, η πορεία μας στη συνέχεια δεν ήταν ούτε η αναμενόμενη, ούτε ανάλογη του υλικού και της προσπάθειας που έχει γίνει. Αυτό, όμως, δεν θα μας αποτρέψει από το να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για να ανεβάζουμε τον πήχη ολοένα και ψηλότερα με στόχο να κάνουμε πραγματικότητα το σύνθημά μας: ο Εργοτέλης για πάντα στη Super League.
Με πλήρη επίγνωση των λαθών που έγιναν φέτος και με την υπόσχεση οι στιγμές αγωνίας τα επόμενα χρόνια να αφορούν τους υψηλούς στόχους του Εργοτέλη και όχι την προσπάθεια εξασφάλισης της παραμονής, σας καλώ όλους την Κυριακή στο Παγκρήτιο Στάδιο για το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Όλοι μαζί θα ωθήσουμε την ομάδα μας στη νίκη και στο τέλος θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα πανηγυρίσουν, όχι μόνο απέναντι στον αντίπαλο της Κυριακής, αλλά και απέναντι σε όλους εκείνους που αποφάσισαν να εμπλέξουν τον Εργοτέλη στα σχέδιά τους και να τον καταστήσουν θύμα τους.
Γιατί το παιχνίδι της Κυριακής είναι υπόθεση όλης της Κρήτης».