Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων

Για πρώτη φορά στα δυο (και κάτι) χρόνια που βρίσκεται στη θέση του προέδρου του Εργοτέλη ο Απόστολος Παπουτσάκης θα κληθεί να πάρει μια απόφαση δύσκολη και συνάμα με σημαντικό ενδεχόμενο μεγάλου κόστους (όχι οικονομικού).Όποια και αν είναι η εξέλιξη της μάχης για την εξασφάλιση της παραμονής, ο Παπουτσάκης θα κληθεί να αποφασίσει για μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα και οφείλει να δείξει διορατικότητα.

 Έχουμε και λέμε…

  •  Προπονητής. Αν η ομάδα υποβιβαστεί ο Καραγεωργίου δεν μένει. Αυτό είναι δεδομένο και από μόνο του αυτό το γεγονός θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον Παπουτσάκη, καθώς ο Καραγεωργίου θα εγκαταλείψει το καράβι. Ακόμα και σε περίπτωση παραμονής θα πρέπει να ζυγιστούν πολύ καλά τα πράγματα πριν ληφθούν αποφάσεις. Ο Καραγεωργίου έχει συμπάθειες στους παλιούς παράγοντες όπως ο τέως πρόεδρος Γιώργος Σουλτάτος, Από την άλλη τα περισσότερα μέλη της διοίκησης δείχνουν αυτή τη στιγμή πιο διστακτικά και περιμένουν να περάσει το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΣ για να εκφραστούν πιο ελεύθερα. Είναι δεδομένο πλέον ότι ο Καραγεωργίου δεν τυγχάνει καθολικής αποδοχής στη διοίκηση. Πριν από δέκα μήνες ο Γιώργος Στειακάκης παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου με βασική αιτία τη διαφωνία του με τον Παπουτσάκη στο θέμα του Καραγεωργίου.
  • Έδρα: Οι 4.000-5.000 κατά μέσο όρο θεατές που παρακολουθούν τα εντός έδρας παιχνίδια του Εργοτέλη αποτελούν έναν ικανό αριθμό, αλλά στο Παγκρήτιο είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσουν συνθήκες έδρας. Άσχετα με το εάν και πότε ο Εργοτέλης αποκτήσει το δικό του γήπεδο, είναι ανάγκη η ομάδα να μετακομίσει άμεσα σε ένα μικρότερο γήπεδο. Ας ψάξουν από τώρα την κατάλληλη λύση.
  • Αθλητικό κέντρο – γήπεδο: Από ανακοινώσεις και εξαγγελίες άλλο τίποτα. Είναι δεδομένο ότι ο Παπουτσάκης έχει ψαχτεί πολύ στο συγκεκριμένο θέμα, όμως ήρθε η ώρα για απτές αποδείξεις.
  • Ανανεώσεις: Με δεδομένη την αποχώρηση του Μπέτο, είναι απαραίτητη η ανανέωση του συμβολαίου του Τσεσνάουσκις. Ο Λιθουανός μπορεί να είναι ο ηγέτης του Εργοτέλη τη νέα σεζόν. Καλοί, φιλότιμοι και με μεγάλη προσφορά Κορδονούρης και Γελαδάρης, αλλά να μείνουν μόνο ως εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολλά τα χρόνια…