Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η εικόνα της πρεμιέρας

Ο βαθμός της ισοπαλίας στη Ν. Σμύρνη τουλάχιστον δεν χαρακτηρίζει αποτυχημένη την πρεμιέρα για τον Εργοτέλη. Ο "προπονητής" εκτέθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις βασικές επιλογές του, όπως η παρουσία 3 αμυντικών μέσων (Μπέτο, Ζούνιορ και Ολίσε). Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία μόνο ενός έλληνα στην ενδεκάδα, παρότι η ομάδα έχει πολύ ελληνικό, αλλά και κρητικό στοιχείο. Οι αλλαγές των Φραγκουλάκη (περισσότερο) και Λεάλ (λιγότερο) έδειξαν ότι ο Εργοτέλη πρέπει να παίζει έτσι και εκτός έδρας και όχι μόνο στο Παγκρήτιο. 
Για να δούμε τι... ψάρια έπιασαν στην πρεμιέρα όσοι παίκτες αγωνίστηκαν.ΠΙΡΣΟΝ: Τον ξεφτίλισε ο Ριέρα με γκολ από το κέντρο του γηπέδου. Στη συνέχεια ακριβώς επειδή είναι Γερμανός και όχι Έλληνας δεν επηρεάστηκε και όποτε χρειάστηκε κράτησε την ομάδα. Δεν φταίει στο δεύτερο γκολ. 
ΧΙΜΠΛΙΝΓΚΕΡ: Ιδιαίτερα εκνευρισμένος σε μεγάλο μέρος του ματς. Ωστόσο ήταν και πάλι σταθερή αξία, αν και θέλει ακόμα χρόνο για να δέσει με τον Γιοβάνοβιτς.
ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: Άτεχνος και άπειρος αλλά με πολλά καλά στοιχεία και πλεονέκτημα τις προσωπικές μονομαχίες. Μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικό στόπερ. Δεν επέτρεψε στον Ριέρα να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το γκολ που έβαλε από τη σέντρα.
ΒΙΣΙΟ: Ανύπαρκτος! Τα πάντα έγιναν από την πλευρά του. Ούτε αμυντικά είναι καλός, ούτε να βγάλει τη μπάλα μπροστά μπορεί, είναι πιο αργός και από την καθυστέρηση και με αυτό το αδιάφορο ύφος εκνευρίζει αφάνταστα ακόμα και τους συμπαίκτες του. Αντε να ετοιμαστεί ο Ντάτομο μπας και γίνει τίποτα.
ΣΑΣΙΑΣΒΙΛΙ: Δύο χρόνια στον Εργοτέλη έπαιζε στόπερ, αλλά σήμερα (όπως και στη Στουρμ Γκρατς) αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ. Είναι αξιόπιστος σε αυτή τη θέση, αλλά η ομάδα εκεί χρειάζεται τον Γιαλούση.
ΜΠΕΤΟ: Δεν αντέχει το παιδί και δεν γίνεται να ξεκινά βασικός όταν μετά από μισή ώρα του έχει βγει η γλώσσα. Σωστά αντικαταστάθηκε στο 48'. 
ΟΛΙΣΕ: Εκνευριστικός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έπρεπε να έχει γίνει αλλαγή στο 8' και όχι στο 48' Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτάκι.
ΖΟΥΝΙΟΡ; Ο μόνος από την τριάδα των σημερινών βασικών χαφ που πρέπει να παίζει και μάλιστα για πόλλούς λόγους. Σκόραρε στο 90' και νωρίτερα είχε ψάξει πολύ το γκολ. Η στατιστική του αναφέρει μόλις ένα λάθος. 
ΡΟΜΑΝΟ: Χωρίς να πιάσει τη σούπερ απόδοση, ήταν εκείνος που οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας, έτρεχε πολύ, πίεζε, πάσαρε και δημιουργούσε προβλήματα στον Πανιώνιο. Άλλη μια κλασική αξία. για την ομάδα.
ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ: Εντελώς εκτός παιχνιδιού, δεν έδειξε τίποτα από αυτά που ξέραμε για αυτόν. Για να δούμε αν θα ανατρέψει αυτή την εικόνα στη συνέχεια.
ΜΠΟΥΝΤΙΜΙΡ:  Δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε. Εχασε τετατετ και κεφαλιά εξ επαφής. Μήπως έχει εφησυχάσει γιατί έχει πάρει στο σπίτι του φανέλα του βασικού εδώ και τρία χρόνια;
ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ: Μπήκε στο ματς στο 48' και σχεδόν στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα πέτυχε μια απερίγραπτη γκολάρα. Με την ποιότητα, το πάθος και τις δυνάμεις που διαθέτει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μένει στον πάγκο. 
ΛΕΑΛ: Μπήκε αλλαγή μαζί με τον Φραγκουλάκη, Αδιαμφισβήτητη η ποιότητα και η αξία του, αλλά θέλει σωστή διαχείριση. Αλλιώς, είναι πεταμένα λεφτά.
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Αντικατέστησε τον Κουτσιανικούλη και βοήθησε να νοικοκυρευτεί το κέντρο της ομάδας. Η ομάδα περιμένει περισσότερα από αυτόν.